BASINA VE KAMUOYUNA

 

TTB Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Gencay GÜRSOY 4 yıl öncesine ait bir dava yüzünden bugün sabaha karşı 4:30 da otel odasından gözaltına alınmış saat 10:00’a kadar emniyette tutulup ancak 11:00’de adliyeden serbest bırakılmıştır.

 

Fotograf için>>>>>

 

Bu uygulama son zamanlarda yoğunlaşarak devam eden siyasi iktidarın kendi gibi düşünmeyen ya da muhalif görülen siyasetçilerin, gazetecilerin, aydınların, yazarların, sendikacıların ve kurumların seslerini kısmaya yönelik aleni insan hakkı ihlallerinden bir tanesidir.

 

Yıllardır halka çizilen pembe tablonun asıl renkleri ortaya çıktıkça, gerçekleri anlatabilecek her kesim ve kurum kıskaca alınmak, susturulmak istenmektedir. Yaşamı herkesin gözünün önünde olan ve kamuoyuna malolmuş kişiliği ile saygın bir hekim ve TTB Merkez Konseyi Başkanı olan Prof. Dr. Gencay GÜRSOY’a yapılan bu uygulama, gerekçesi ne olursa olsun kabul edilemez bir insan hakkı ihlalidir.

 

4 yıldır adresinde bulunamıyor diye tutuklama kararı ile aranmasının ardındaki gerçek, sindirme amaçlı politikalardan bağımsız değildir. 1 Mayıs’ta emekçilere taksimi yasaklayan, hastanelere bombalar atan ve gazetecilerin kolunu kıran zihniyet; Newroz’da ulusal kıyafetleriyle bayramlarını kutlamaya çalışan kadınlara şiddeti reva gören, küçücük çocukların kolunu tüm dünyanın gözü önünde kıran zihniyetin devamıdır.

 

fotograf için>>>>>

 

Sağlık ve sosyal hizmet emekçileri olarak bizler; oynanan bütün bu oyunların farkında olduğumuzu ve gerçekleri emekçilere ve halka açıklamaktan asla geri durmayacağımızı, son olarak Gencay hocamızın şahsında yapılan bu ve benzeri tüm antidemokratik uygulamaları şiddetle kınadığımızı kamuoyuna saygı ile duyururuz.                                                                                                                                                                                                                                                                                                3 Mayıs 2008    MERKEZ YÖNETİM KURULU   

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]