KESK’Lİ tutsakların 200 gündür hiçbir gerekçe gösterilmeden tutuklanmalarını protesto etmek, meşaleli yürüyüş yapmak için KESK İskenderun şubeler platformu 15.01.2013 tarihinde saat 17.30’da paç meydanında bir araya gelinerek boyacılar parkına plissaldiriiskenderun1yürünüp basın açıklaması yapılacaktı. Polis yürüyüş yapamayacağımızı bizde yürüyüşümüzün yasal olduğunu daha önce defalarca aynı saatlerde aynı güzergâhı kullandığımızı ifade ettik 2 saate yakın süren görüşmelerden sonra yürüyüşe geçildi.

Kitlenin önü 200’e yakın polis tarafından kesilerek çembere alındı. Çevik kuvvet kitleye yönelik sözlü hakaret orantısız güç kullanarak gözaltı yapmak istedi. Tepki gösterilmesi nedeniyle çember içinde kitle saat 21.30 kadar bekletildi. Yürüyüşe devam etmek isteyip harekete geçmemiz üzerine insanlar yaka paça yerlerde sürüklenerek gözaltına alınmaya başlandı. Bir kadın arkadaşımızın iki kolunda çevik kuvvet polisi olmasına rağmen polisin saçını arkadan çekmesi sonucu saçının bir kısmını kaybederek başından yaralandı; olaya müdahale etmek isteyen başka bir arkadaşımız boynundan yaralanarak yere düştü. Yere düşen arkadaşımızın boynum kırıldı diye bağırıp hareket edemezken sivil polislerce üzerine basıldı arkadaşın ayakları gözaltı aracının altındayken araç hareket ettirilmeye çalışıldı, bu durum karşısında kitlenin polislere tepki göstermesiyle arkadaşın ayakları aracın altından çekildi. Yaralı arkadaşa yardım eden SES li arkadaşlara da müdahale edildi. Kalp rahtsızlığı olan Eğitim sen Şube başkanı Coşkun SELÇUK yaka paça 6 arkadaşla birlikte göz altına alındı. Göz altılardan sonra gözaltındaki arkadaşlara sahip çıkmak için İlçe Emniyet Müdürlüğüne doğru yürüyüşe geçmek isteyen kitleye çevik kuvvet

polisi tarafında önleri kesilerek tartaklanmasına rağmen emniyet müdürlüğü

önünde toplanmaya başlandı.

Arkadaşlarımız serbest bırakılıncaya kadar alandan ayrılmayarak kararlı duruşlarını sürdürmüşlerdir. Gözaltındaki arkadaşlar polise ifade vermeyeceklerini belirtmeleri üzerine. Saat 22.30 ifadeleri alınmayarak savcılık talimatıyla serbest bırakılmışlardır.

17.01.2013 tarihinde aynı gündem aynı saate aynı yerde emek ve demokrasi güçleriyle beraber bira araya gelinerek yürüyüş yapılacaktır.

 

SES İskenderun Temsilciliği


plissaldiriiskenderun2

  plissaldiriiskenderun3

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]