EU TIP FAKÜLTESİ: 19 yıllık geçici işÃ§iler kapı önüne konuldu

Facebook
Twitter
WhatsApp

EGE Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ndeki işlerinden, bağlı oldukları taşeron şirketin sözleşmesinin bittiği gerekçesiyle atılan Öz-Örnek işçileri, Dev Sağlık-İş ve SES İzmir Şubesi ile birlikte dün hastane önünde eylem yaptı.

Basın açıklamasını, kendisi de işten çıkarılan Memet Ali Güler okudu. Güler, taşeron işçilerin her yıl ihalelerle gelen şirketlerin insafına terk edildiğini vurgularken, Ege Üniversitesi'nde de 53 Öz-Örnek taşeron işçisinin ihalenin başka bir şirkete verildiği öne sürülerek işten çıkarıldığını ifade etti. Güler, asıl işveren olan Ege Üniversitesi Rektörlüğü'nden de kendilerine hiçbir yazılı bildirimde bulunulmadığını ve 'yarın gelmeyin' diyerek yasadışı davranıldığını dile getirdi.

İşçilerin kıdem tazminatlarının da gasp edilmeye çalışıldığını belirten Güler, "İşçilerin emeğini gasp eden üniversite yönetimini bu yasadışı uygulamalardan vazgeçmeye çağırıyoruz. 53 işçiye sadece maliyet unsuru olarak bakanlara, güvencesiz, geleceksiz bir yaşamı 'ihale sonucu' diyerek açıklayan bilim insanlarına, kendilerine yakışmayan bu tutumlarından vazgeçmelerinin toplumsal adalet ve eşitlik için zorunlu bir koşul olduğunu hatırlatırız" diye konuştu. İşten çıkarılan işçilerin bir kısmının örgüdü olduğu Dev Sağlık-İş Sendikası Örgüdenme Sorumlusu Sevil Ulaş da, yapılanın hukuksuz olduğunu ifade ederek, "Çıkarılan 53 işçinin geçici işçi statüsünde çalıştıkları iddia ediliyor, ancak aralarında 19 yıldan beri burada çalışanlar var, 19 yıllık işçinin geçici işçi olarak adlandırılması ilginç" dedi. (birgün 9 ocak 2008)

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]