Ege Üniversitesi Hastanesi’nde yemek, temizlik, hasta bakım ve sekreterlik bölümlerinde çalışan işçilerin eylemleri sürüyor.

Ege Üniversitesi Hastanesi’nde yemek, temizlik, hasta bakım ve sekreterlik bölümlerinde çalışan işçilerin eylemleri sürüyor. Eylül ayı ücretleri ve 2006 yılı vergi iadeleri için eylem yapan Özörnek firması işçileri ise Dev-Sağlık İş’te örgütlendiler.
Örgütlenme çalışması sürerken yapılan ihaleyi Pampak adlı firma aldı. Firmanın ilk işi ise hakları için eylem yapan işçilerin de arasında olduğu 53 kişiyi işten atmak oldu. Daha önce işçilere zarar gelmeyeceği yönünde açıklama yapan Fakülte Dekanlığı ise işten atmalara ilişkin hiçbir açıklama yapmadı. Pampak şirketi, 840 işçi üzerinden anlaşma yaptıklarını belirterek atılan işçilerin kendi işçisi olmadığını söylüyor.
İşten atılan işçiler, SES ve Dev-Sağlık-İş bu gelişmeler üzerine dün hastane bahçesinde eylem yaptı. Atılan işçiler adına konuşan Mehmet Ali Güler taşeron çalıştırma biçimine son verilmesini, tüm sağlık çalışanlarına güvenceli, tek ve eşit statü sağlanarak kadro verilmesini istedi. (evrensel 10 ocak 2008)

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]