Van Şubemiz sendika binasında düzenlediği basın toplantısında, üyelerimizin OHAL fırsatçılığı yapılarak, iftiralarla ihraç edilmesinin, emniyet ve savcılıkça sorguya alınmalarının asıl suç olduğuna vurgu yaparak, İl Sağlık Müdürlüğü, Van Valiliği ve Sağlık Bakanlığı gibi ilgili kurumların bir an önce olaya müdahil olması,  gerekli araştırmalarla gerekli yaptırımları uygulamaları konusunda çağrı yaptı. Van Şubemiz söz konusu uygulamalarla ilgili olarak suç duyurusunda bulunduğunu da açıkladı.

Açıklamayı yapan Şube Eş Başkanımız Sezer Örenç, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından FETÖ ile mücadele adı altında 20 Temmuz 2016 da yurt genelinde ilan edilen ve rejim haline gelen OHAL’in, 2. yılını geride bırakmasına sayılı günler kaldığına dikkat çekti.

Bu süre zarfında OHAL kapsamında yayınlanan KHK’ler ile 100 bini aşkın kamu emekçisinin kamudan ihraç edildiğini hatırlatan Örenç, “FETÖ ile mücadele, cadı avına dönüştürülerek tüm muhalif kesimler hedefe alınarak bertaraf edilmeye başlandı” dedi.

Örenç, sözlerine şöyle devam etti: “Yurt genelinde devam eden OHAL, bölge illerinde baskı politikalarının zirveye çıkmasına zemin hazırladı. Bu kapsamda sendikalara yönelim hız kesmeden artarak devam etti. Özellikle şubemize yönelim farklı bir boyut kazandı. Aralarında şube yöneticilerimizin de olduğu 100 ün üzerinde üyemiz, gizli tanık/lar beyanı ile emniyete çağırıldı ve sorgulandı. Sorgulama sürecinde, bu tutumun sendikal örgütlülüğünü zayıflatmak maksadıyla yapıldığını, üyelerimizin sendikal örgütlülüğünün hedef alındığını, iddiaların gerçeği yansıtmadığını ve asılsız olduğunu siz basın emekçileri aracılığıyla kamuoyu ile paylaştık. Nitekim geldiğimiz nokta itibariyle emniyet ve savcılık verilerinin bizi doğruladığını soruşturmalar ile ilgili sonuçların elimize ulaşmasıyla kanıtlamış bulunuyoruz. Arkadaşlarımıza atılan suçlamaların tamamının asılsız, iftiradan ibaret olduğunu, soruşturmanın kapatıldığına dair savcılık tarafından üyelerimize ulaştırılan belgelerde mevcuttur. Oysaki yerel ve genel basında, “Van’da Fuat Avni vakası” (http://www.wanhaber.com/vanda-yeni-bir-fuat-avni-vakasi-229505h.htm) olarak yer alan haberlerde üye ve yöneticilerimizi hedef gösteren twitter kullanıcısı ve kamu çalışanı T.T’nin iftiralarına rağmen hala kamu hizmetini sürdürmekte olduğunu biliyoruz. Emek alanında iş barışı ve huzurunu bozan, mesai arkadaşlarını hedef gösteren kimse/lerin sorunsuz bir şekilde kamuda çalışmaya devam ediyorken, iftiraya uğrayanların kamudan ihraç edilmesi ya da emniyet ve savcılıkça sorguya alınmaları asıl suçtur. İl Sağlık Müdürlüğü, Van Valiliği ve Sağlık Bakanlığı gibi ilgili kurumların bir an önce olaya müdahil olması,  gerekli araştırmalarla gerekli yaptırımları uygulamaları konusunda çağrıcı olduğumuzu bu ve benzeri konularda şube olarak hukuki mücadelemizi sürdürerek suç duyurusunda bulunduğumuzu, takipçi olacağımızın taahhüdünde bulunuyoruz.”

Örenç, 5 Temmuz 2018 tarihinde, Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yaşanan yangında canla başla mücadele ederek hasta ve yakınlarının sevki için kendi canını hiçe sayan tüm sağlık emekçileri başta olmak üzere, hasta ve hasta yakınlarına geçmiş olsun dileklerini ilettiklerini belirterek, “Konunun incelenmesi, nedenin ve eksikliklerin belirlenerek giderilmesi, benzer vakaların yaşanmaması açısından hayati öneme sahiptir. Hastane çalışanları, hasta ve hasta yakınlarının can güvenliğinin sağlanması için, risk planının gözden geçirilmesi, hastane yönetiminden talebimizdir. İlimizdeki tek devlet hastanesi olan bölge Hastanesinin kısa sürede faaliyete geçerek hasta kabulüne başlaması ilimiz açısından hayati önem taşımaktadır. Kamuoyunun sağlık hizmetlerine erişimini sağlamak açısından konu ile ilgili bakanlıkça olaya müdahil olunmalıdır. Şube olarak, konunun takipçisi olacağımızı bildirir, tüm Van halkına geçmiş olsun dileklerimizi iletiriz” diye konuştu.

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]