90’lı yıllarda başlayan ve bugün SES adı altında yürüttüğümüz mücadelemizin 20. Yılı (bileşenlerimizle dolu dolu geçen 27 yıl) etkinliğimizi Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Morfoloji Binası’nda 30 Temmuz’da, “Emek, barış, demokrasi ve özgürlük mücadelesinde SES’imiz 20 yaşında” diyerek gerçekleştirdik. Etkinliğimize kurucu üyelerimiz, bileşen sendikalarımızın yöneticileri, geçmişten bugüne yönetim kurullarında görev yapan ve şube/temsilcilik yönetimlerinde bulunan arkadaşlarımız ve üyelerimiz, KESK Eş Başkanı Şaziye Köse ve KESK Kadın Sekreteri Gülistan Atasoy, KESK’e bağlı sendikaların genel merkez yöneticileri, İnsan Hakları Derneği (İHD) Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, TTB 2. Başkanı Sinan Adıyaman ve Merkez Konsey üyeleri, Ankara Tabip Odası Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Bulut ile birçok emek ve meslek örgütünden, parti ve kurumlardan temsilciler katılım gösterdi.
“Herkese eşit, ücretsiz, nitelikli, ulaşılabilir ve anadilinde sağlık ve sosyal hizmet” şiarıyla yürüttüğümüz emek, demokrasi ve özgürlük mücadelemizde yaşamını yitirenler için saygı duruşuyla başlayan etkinliğimiz SES Eş Genel Başkanı Gönül Erden’in yaptığı konuşma ile başladı. Erden, içinde bulunduğumuz tablonun OHAL ile birlikte sivil darbeye dönüştüğünü ve buna karşı devrimci, demokrat, yurtsever, aydın ve insan hakları savunucularının demokrasi cephesi etrafında buluşması gerektiğini belirtti. KESK Eş Genel Başkanı Şaziye Köse’de, AKP’nin bu darbe girişimi sürecini kendisi için bir avantaja dönüştürdüğünü, OHAL ile de kendinden olmayanlara yönelik baskıyı arttırmayı hedeflediğini bunun karşısında ise KESK’in SES’siz kalmayacağımızı ifade etti.
Sendikal mücadelemizin dönüm noktalarını yansıtmaya çalışan “ Bir Yol Hikayesi” adlı belgeseli hep birlikte izledik.
Etkinliğimiz, SES Kadın Öykü Yarışması’nın ödüllerinin sahiplerine verilmesiyle devam etti. Birincilik ödülü “Bir Hal Hikayesi” adlı öyküsü ile Nilgün Kutal’a, ikincilik ödülü “Aşklardan ve intiharlardan sona” adlı öyküsü ile Meral Çiçeklidal Gültekin’e, üçüncülük ödülü “Sancı” adlı öyküsü ile Zeycan Çınar’a, 20. yıl özel ödülü “Birlikte İyileşebiliriz” adlı öyküsü ile Neslihan Korkmaz’a ve SES’li kadınlar özel ödülü “Doğuranın Çaresizliği” adlı öyküsü ile Keziban Aslan’a verildi. Ödül törenimizin ardından, SES Eş Genel Başkanımız İbrahim Kara’nın açılış konuşmasını yaptığı “SES’i Konuşuyoruz” başlıklı forumla devam eden etkinliğimiz Sarya Müzik Topluluğu’nun konseri ile son buldu.