Toplu sözleşme sürecinde Memur-Sen her yıl olduğu gibi bu yıl da hükümetin satış sözleşmesine imza atarak AKP’nin arka bahçesi olduğunu ortaya koymuştur. Kadının adının geçmediği, taşeron ve güvencesiz çalıştırmanın devam ettiği, sağlık emekçilerin can güvenliğinin bir kenara bırakıldığı bu satış sözleşmesinin mimarları AKP ve Memur-Sen’dir.

Seçim günü yaklaştıkça Memur Sen’in AKP’yi kurtarma çabaları da hızlanarak devam ediyor. Ancak herkes bilmelidir ki, bu toplu satış sözleşmesi ortada iken AKP’yi kurtarmak mümkün değildir. Elbette ki emekçiler, kendilerini yoksulluğa, güvencesizliğe ve ağır çalışma koşullarına bir kez daha mahkum eden hükümete ve onun arka bahçesi olan sendikalara gereken cevabı en kısa sürede verecektir. Memur-Sen’in elindeki tek yol yalan söylemeye devam ederek emekçileri oyalamak ve hakları için mücadele edenleri karalamaktır.

Beklendiği üzere, Memur-Sen bir yandan konfederasyonumuz KESK’e ve sendikamız SES’e saldırırken diğer yandan da emekçilere yalan söylemektedir. Memur-Sen’e bağlı Sağlık Sen döner sermayede artış yalanlarını söyleyedursun sağlık emekçilerinin döner sermaye üzerinden mağduriyeti devam etmektedir.  Sağlık-Sen tarafından bir müjde gibi açıklanan döner sermaye yalanının mumu gerçeklik karşısında erkenden sönmüştür.

Döner sermaye hakkına sahip çıkmakta ısrar eden sağlık emekçileri Bolu şubemizin başlattığı ve giderek yaygınlaşan biçimde eyleme geçince Sağlık-Sen de hemen harekete geçerek yalanlarına devam etmiştir. Sağlık-Sen, hakkını arayan emekçileri “Döner sermaye sorunu tamamen çözüldü” diyerek yine kandırmaya ve oyalamaya çalışmıştır. Döner sermaye sorunu yıllardır devam etmektedir;  toplu satış sözleşmesini dayatanlarla ve AKP ile çözülmeyeceği de açıkça ortadadır.

Sendika olmak için öncelikle emekçilerin hakları için mücadele vermek gerekir. Emekçilerin mücadelesini yalanlarla bastırmaya çalışanlar, bu mücadeleleri her seferinde karalamaya çalışanlar sendika değil olsa olsa mücadele kaçkını olabilirler. Emekçileri  ve onların mücadelesini karalayarak hükümeti aklamaya çalışanlar bilmelidir ki döner sermaye hakkımızı söke söke almak için bu eylemleri yaygınlaştıracağız. Döner sermaye sorunu AKP yandaşlarının masallarıyla değil mücadele ile çözülür ve bizler bu mücadeleyi örgütlü olduğumuz her alanda büyüteceğiz.

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]