Romanya’nın Başkenti Bükreş’de 18 Haziran günü başlayan ve 3 gün süren Avrupa Kamu Hizmetleri Sendikaları Federasyonu’nun (EPSU) 11. Kongresine ülkemizden KESK adına BES, ESM ve SES katıldı. Sendikamız SES adına Eş Genel Başkanımız Nazan Karacabey katılım sağladı.

Avrupa’nın çeşitli ülkelerinden 550 delege ve gözlemcinin katıldığı 11. EPSU Kongresi “Şimdi Kamu Zamanı!” diyerek gerçekleşti.

Kongrede tüm dünyadaki özelleştirmelere karşı kamu hizmetlerinin güçlendirilmesi ve sendikal hak ve özgürlüklerin ihlalini karşı ortak mücadelenin önemi konuşuldu.

Avrupa’da yükselen aşırı sağın kamusal haklara yönelik girişimleri karşı ortak mücadele kararı alındı. Ayrıca savaşların etkilediği Filistin ve Ukrayna halkları ile dayanışma kararı çıkan kongrede; yeşil enerjinin ve yerel yönetimlerin kamusal haklardaki önemine vurgu yapıldı.

3 gün boyunca birçok başlıkta oturumlar gerçekleştirilen kongrede “Sendikal Haklar ve Uluslararası Dayanışma” başlığında, Belarus, Finlandiya, İngiltere ve Fransa’dan konuşmacıların söz aldığı oturumda, Türkiye adına SES Eş Genel Başkanımız Nazan Karacabey konuştu.

Karacabey konuşmasında, Türkiye’de yaşanan hak ihlallerlerine değinerek, sendikamız SES’in verdiği emek, demokrasi ve kadın mücadelesi üzerinde kurulmaya çalışılan baskıya dikkat çekti.

Konuşmasında, Kamuda Tasarruf Paketinin emekçilere getireceklerine, iş yerlerindeki tacizin şiddetin önlenmesinde ILO 190’ın imzalanması gerekliliğinin hayati önemine de değinen Karacabey, “Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber, ya hiçbirimiz!” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Kongrenin son gününde gerçekleştirilen seçimlerde yeni dönemde Başkan olarak Françoise Geng görevi devraldı. Kongre kapanış konuşması ile sona erdi.

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]