Okullarda bir öğün ücretsiz yemek ve içilebilir su verilmesini sağlamak amacıyla “Türkiye Okul Yemeği Koalisyonu” kurulmuş olup, koalisyon Sendikamız SES, Türk Tabipler Birliği, Veli Der, TMMOB Gıda Mühendisleri Odası, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, BAYETAV, Derin Yoksulluk Ağı, Eğitim Sen ve çeşitli eğitim derneklerinin yanı sıra konuyla ilgili akademisyenler, hak savunucuları ve konu üzerine çalışan gazetecilerden oluşmaktadır.

Türkiye Yemek Koalisyonu Antalya’da da bir araya gelerek kuruluş sürecini tamamladı. Konuyla İlgili bu gün Eğitim Sen Antalya Şubesinde bir basın açıklaması yapıldı.  Açıklamaya şubemizin yanı sıra koalisyonu oluşturan diğer bileşenlerde katıldı. Yapılan ortak açıklamada konuşan Şube Eş Başkanımız Şükran İçöz şunları belirtti;

” Okul çağıdaki çocuklarımızın beslenme şekli ve düzeni çok önemlidir. Ancak siyasi ve ekonomik sebepler halkımızın alım gücünü bozduğu için insanlarımız ve çocuklarımız yeterince beslenemiyor. Halkımız artık yoksulluk sınırında değil açlık sınırında yaşıyor. Çocuklarımız okullarına aç geliyor, okullarında beslenemiyor, kantinlerden bir şey alamıyor. Bu nedenle çocuklarımız için acil bir şeyler yapılması gerekiyor.”

 

Yukarıda saydığımız sebepler ve acil yapılması gerekenler için biz de SES olarak Türkiye Okul Yemeği Koalisyonu’nun içindeyiz. Çocuklarımızın sağlıklı beslenmesi için elimizden gelen mücadeleyi vereceğiz.

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]