YÖK tarafından üniversiteler arası becaişlerinin kolaylaşması için 7. Dönem toplu sözleşme kapsamında karşılıklı olarak yer değişimlerde (becaiş) kolaylık olması için teknolojik alt yapının oluşturulması kararı doğrultusunda kurulun sisteme giriş süresi çok kısa tutulmuştur.

Bize ulaşan bilgiye göre bir çok üniversitede sisteme girişlerde sıkıntılar bulunmaktadır. Bu nedenle talep oluşturma süresinin makul bir seviyeye çıkarılması gerekmektedir. Diğer bir konuda zaten var olan beçaiş sisteminin kolaylaştırılması için getirilen teknolojik altyapı için yetkilendirilmiş sendikamsı yapı büyük kazanım nutukları atmaktadır.

Tüm emekçiler bilmeli ki bu yetkili sendikamsı yapı yokken bile kamu emekçileri üniversiteler arası diğer kurumlarda olduğu gibi tayin hakkı istemekte ve mücadelesini yürütmekteydi. Özellikle deprem bölgesinde çalışan emekçilerin tayin haklarının sağlanması içinde sendikamız tarafından verilen mücadele bilinmektedir. Mücadele yürütmeye devam edeceğiz.

Buradan YÖK’e de uyarıda bulunmak istiyoruz. Yetkilendirilmiş sendikanın açıklamaları emekçilerde torpil olacağı kaygılarını yaratmıştır. Sürecin şeffaf ve makul sürede yürütülmesini bekliyoruz. Kafa karışıklığının giderilmesi içinde bu düzenlemenin kimleri kapsadığı ayrıntılı olarak açıklanmalıdır.

Ayrıca kurulduğumuz günden bugüne ve 7 dönemdir imzalanan toplu sözleşmelerde temel taleplerimiz arasında olan ve eşitlik ilkesi gereğince üniversiteler arası tayin hakkının da mutlaka tanınmasını bekliyoruz.

Yaşanan teknik aksaklıklardan etkilenmemek için nakil talebi bulunan emekçilerin kurumlarına dilekçe ile başvurmaları gerçek talep sayısının açığa çıkması açısından faydalı olacaktır.

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMU BAŞKANLIĞI KURUMLARARASI NAKİL BAŞVURU DİLEKÇESİ

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]