AYM Eski Eş Genel Başkanımız Selma Atabey Adına Yaptığımız Bireysel Başvuruda Hak İhlali Kararı Verdi

Facebook
Twitter
WhatsApp

Haber-Sen’in o dönem Genel Sekreteri İbrahim Damatoğlu’nun sendikal faaliyetlerinden dolayı sürgün edilmesi ile ilgili olarak 17.12.2020 tarihinde Ankara Ulus PTT Genel Müdürlüğü önünde yapmak istediği basın açıklaması polis müdahalesi ile engellenmiş, eylem tarihinde sendikamızın eş genel başkanı olan Selma Atabey alandan uzaklaştırılmak istenmiş, maske taktığı halde maske takmadığı bahanesi ile yakalanmış ve karakola götürülmüştü.

Basın açıklamasını hukuka aykırı şekilde engelleyen, maske takmasına rağmen sırf basın açıklamasının yapılacağı alana yürümek istediği için eş genel başkanımız hakkında yakalama işlemi yaparak idari para cezası kesildiğini söyleyen polisler hakkında görevi kötüye kullanma ve iftira suçlarından suç duyurusunda bulunmuştuk.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının şikayetimizle ilgili işleme konulmaması kararı vermesi üzerine Anayasa Mahkemesine bireysel başvuruda bulunduk.

Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu 03.01.2024 tarihinde Resmi Gazetede yayınlanan 2021/38893 Bireysel Başvuru No’lu kararında eski eş genel başkanımız Selma Atabey’in toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkının ihlal edildiğini tespit etti. İhlalin niteliği dikkate alınarak Selma Atabey’e manevi tazminat ödenmesine karar verdi.

Hukuki ve fiili mücadelemizi kararlılıkla sürdürmeye devam edeceğiz.

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]