Sivas Şubemiz üyeleri, dayanışma kahvaltısında bir araya geldi.

Etkinliğe Eş Genel Başkanımız Nazan Karacabey, Genel Sekreterimiz Ferit Ceylan, Sivas Şubemiz Eş Başkanı Tayfun Karakoç ile üyelerimiz aileleri ile birlikte katıldılar.

Açılış konuşmasını Sivas Şubemiz Eş Başkanı Tayfun Karakoç gerçekleştirdi. Sağlık emekçilerinin zor koşullar altında çalıştığını belirten Tayfun Karakoç, “Şube genel kurulumuzda arkadaşlarımızdan yürütme görevini devraldık. Sivas’ta 5 arkadaşımız olarak yürütmede görev alıyoruz. Görev aldığımız ilk günden itibaren iş yeri gezilerine başladık. Küçük grup toplantıları yaptık. 25 Kasım’a yönelik etkinlikler yaptık ve yoğun örgütlenme çalışmalarında bulunduk. Tabii ki burada bizi yalnız bırakmayan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Elbette ki zor bir ülkede yaşıyoruz, zor bir coğrafyada yaşıyoruz. Hepimiz bunun farkındayız. Sağlık emekçilerinin zor koşullar altında çalıştığını, çok fazla sıkıntısının olduğunu bilmekteyiz” dedi.

Eş Genel Başkanımız Nazan Karacabey ve Genel Sekreterimiz Ferit Ceylan da kısa birer konuşma yaptılar.

Genel Sekreterimiz Ferit Ceylan ise “Bizler yeni bir ekibiz, yeni bir yönetimiz. Sahada vereceğimiz mücadelede bizimle beraber yol yürüyecek yoldaşlarımın varlığının vermiş olduğu mutlulukla geri döneceğim” dedi.

Eş Genel Başkanımız Nazan Karacabey  ise Genel Merkez’de yeni bir ekip oluşturduklarını dile getirerek  “İki arkadaşımız dışında 5 arkadaşımız çeşitli illerden gelerek MYK’yı oluşturdu. Aynı sizin şube yönetiminin heyecanı gibi biz de o heyecanı yaşıyoruz. Şunu söyleyeyim ki sahada olmak, alanda olmak, iş yerlerinin içinde olmak merkezde olmaktan çok daha farklı. Tayfun’la da ayak üstü konuştuk. Bazı şeylerin işleyişi konusunda istediğiniz hıza erişemeyebiliriz ama bu dönem size şunun sözünü veriyoruz. İllerden gelen arkadaşlarımızın talebini takip eden bir yönetim süreci yürütmeyi planladık ve kararlıyız bu konuda. Şimdi komisyonlar için şubeye listeler geldi. Sizden şunu isteyeceğiz sadece: İletişimin kuvvetli olması için şubeyi desteklemeniz lazım. Yani burada görev, üyelere düşüyor biraz da. Bu komisyonlarda görev almanız hem şubenin elini güçlendirecek, hem sizlerin elini güçlendirecek, hem genel merkezin elini güçlendirecek”

“Her ne kadar büyük bir acıyla hafızamıza işlemiş olsa da Sivas bizim için Pir Sultan’ın diyarı, Koçgirinin diyarı. O yüzden sizler güçlü bir emek kültürünün, mücadele kültürünün şehrindesiniz. Pek çok şehir için ‘Medeniyetler beşiği’ denir ama Sivas 72 milletin bir arada yaşadığı bir şehir. Buna inanarak, buna güvenerek önümüzdeki süreçte sendikamızı daha da güçlendireceğimizi, hep birlikte güçleneceğimizi düşünüyorum. Sizleri görmekten çok mutlu olduk” açıklamasında bulundu.

 

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]