25 Mayıs 2021 tarihinde önceki dönem Eş Başkanlarımızdan Gönül Erden, Selma Atabey, Bedriye Yorgun, yönetim kurulu üyelerimiz Fikret Çalağan, Belkıs Yurtsever ve Ankara Şube yönetici ve üyelerimiz Erdal Turan, Runa Temelli ve Ramazan Taş gözaltına alınmışlar ve 8 günlük gözaltından sonra serbest bırakılmışlardır.

Eş Genel Başkanlarımızdan Gönül Erden daha sonra yapılan itiraz ile 22 Eylül 2021 tarihinde tutuklanmış ve 18 ay cezaevinde kaldıktan sonra 13 Mart 2023 tarihinde ev hapsi adli kontrol tedbiri ile tahliye edilmiştir. Eski Eş Genel Başkanlarımızdan Selma Atabey ise 4 Temmuz 2022 tarihinde tutuklanmış ve sekiz ay tutuklu kaldıktan sonra ev hapsi yasağı ile tahliye edilmişti. 2023 Ekim duruşmasında ise ev hapsi il dışı yasağı adli kontrol tedbirine çevrilmiştir. Diğer yönetici ve üyelerimize ise aylık imza ve yurtdışı yasağı adli kontrol tedbiri verilmiştir.

20 Aralık 2023 tarihinde yapılan duruşmada Gönül Erden’in ev hapsinin devamına, Selma Atabey’in il dışı yasağının ve diğer yargılanan üyelerimizin haklarında verilmiş adli kontrolün devamına karar verilmiştir.

Dava ile yargılananın sendikal faaliyetlerimiz olduğu her duruşmada açığa çıkmış olmasına rağmen adli kontrol bir cezalandırma aracı olarak kullanılmaya devam edilmektedir. Önceki dönem Eş Genel Başkanımız Gönül Erden 18 aylık tutukluluk süresinin ardından sekiz aydır ev hapsindedir. Önceki dönem Eş Genel Başkanımız Selma Atabey’in sağlık mazeretine rağmen il dışına çıkış yasağının devamı yine cezalandırma mahiyetindedir.

Yönetici ve üyelerimizin yargılandığı dava 18 Nisan 2024 tarihine ertelenmiştir. 20.12.2023

Merkez Yönetim Kurulu

 

Sendikamızın da üyesi olduğu Avrupa Kamu Hizmeti Sendikaları Federasyonu (EPSU) ve İngiltere’nin en büyük sendikası olan Kamu Sendikaları Birliği (UNISON) sendikamızla dayanışma amacıyla gönderdikleri mesajlarda böylesi yargılamaların kabul edilemez olduğunu, Türkiye’ye iddiaları düşürme çağrısında bulunduklarını, bulundukları ülkelerde hükümetler nezdinde de çalışmalar yürüttüklerini ve beraat haberlerini kutlamayı dört gözle beklediklerini ifade ettiler.

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]