Sağlık Bakanı Sayın Fahrettin Koca’ya Açık Çağrımızdır!

Facebook
Twitter
WhatsApp

Kamuoyunu ve sosyal medyayı çok yakından takip eden bir Bakan olduğunuzu biliyoruz. Biz sağlık emekçilerine son iki hafta içerisinde hasta ya da hasta yakınları tarafından yapılan fiziksel şiddet olaylarından haberdar olduğunuzu ve sağlık emekçilerinin feryatlarını duyduğunuzu, sendikaların taleplerini de izlediğinizi biliyoruz. Fakat Bakan olmanız itibari ile tüm bürokratlarınız, yöneticileriniz ve müfettişlerinizle izlemekten öte harekete geçmeniz ve bu durumun nedenlerini belirleyerek acilen önlem almanız gerekirken izleyici olmanızı kabul edemiyoruz. Çünkü şiddet hız kesmeden artarak, viral bir salgın gibi yayılıyor.

“Gidiyorlarsa gitsinler” açıklamasından sonra sağlıkta şiddet olaylarının daha da arttığı herkes tarafından fark edilen bir durum. Uygulanan sağlık politikaları zaten sağlıksızlık üretiyorken,  liyakatsiz yöneticilerle yönetsel ve organizasyonel süreçler profesyonel bir şekilde yürütülemeyince kaos hali sağlık emekçilerine şiddet olarak yansıyor. Her ne kadar siz her şeyin yolunda olduğuna dair açıklamalar yapsanız da artık her bir kurumunuzda çalışan sağlık emekçileri can güvenlikleri olmadıkları için yürekleri ağızlarında savaşa gider gibi aileleri ile helalleşerek iş yerlerine gitmekteler. Bu tespit bir mübalağa değil maalesef gerçektir. Kurum yöneticileriniz size cesaret ederek bu gerçeği aktaramıyor olabilirler ama sendika olarak biz bu gerçeği görünür kılmakla yükümlüyüz. Bu yükümlülüğümüz gereği artık çığırından çıkan sözel ve fiziksel saldırılardan dolayı olay mahalli haline gelen kurumlarımızı medeni ve gelişmiş ülkelerde olduğu gibi şiddetten arındırılmış kamusal, nitelikli sağlık hizmeti veren kurumlar haline dönüştürelim.

Şiddeti yaratan nedenleri ve şiddeti engelleyecek çözüm önerilerimizi yeni bir ölüm olayı daha yaşanmadan sizlerle paylaşmak istiyoruz. Sadece bizlerle de değil, sizden tüm sağlık emek ve meslek örgütleri ile bir araya gelmeye ve bir masa etrafında toplanmaya davet bekliyoruz. Hep birlikte sorumluluk alarak sorunların çözümüne katkı sunalım 12.09.2023

                                                                                                                                                                                                                                       SES GENEL MERKEZİ

 

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]