İhraç Antalya Üyemiz Prof. Dr. Taha Karaman Görevine İade Edildi: Tüm KHK’liler İade Edilinceye Kadar Mücadelemizi Sürdüreceğiz!

Facebook
Twitter
WhatsApp

Antalya Şubemiz, Antalya Tabip Odası, Öğretim Elemanları Derneği ve Antalya Dayanışma Akademisi, 22 Kasım 2016 tarihinde 677 sayılı KHK ile ihraç edilen üyemiz Antalya Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Taha Karaman’ın mahkeme kararıyla görevine iade edilmesi nedeniyle dün Akdeniz Üniversitesi Psikiyatri Bölümü önünde açıklama gerçekleştirdi.

Kurumlar adına ortak açıklamayı yapan Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi Üyesi Nursel Şahin şöyle konuştu: “Mücadelemiz henüz bitmedi, tüm barış akademisyenleri geri dönene kadar mücadelemiz sürecek. KHK’ler gidecek, biz kalacağız. Bu vesileyle Taha Karaman hocamıza 30 yıldır emek verdiğiniz, öğrenci yetiştirdiğiniz, hastalarını tedavi ettiğiniz Akdeniz Üniversitesi önünde hoş geldiniz diyoruz. Bu süreçte bizlere destek olan Antalya Tabip Odasına, SES Antalya Şubesine, Antalya Emek ve Demokrasi Güçlerine, AÜ Öğretim Elemanları Derneği’ne ve tüm dostlarımıza teşekkür ediyoruz.”

Şahin’in ardından söz alan Antalya Şube Eş Başkanımız Şükran İçöz ise “Barış akademisyenlerinin haklarını gasp edenler hukuku çiğnemekte olduklarının elbette farkındalar. Hukuk tanımazlıklarıyla, insan haklarını, çalışma özgürlüğünü ve seyahat hakkını engellemekle bir kazanç elde edeceklerini düşünen bedbahtlar tarihin kara sayfalarında yerlerini almıştır. Unutmadık, unutturmayacağız. Düşünce özgürlüğünü her zaman savunmaya devam edeceğiz ve Türkiye’nin bu karanlıktan çıkması için mücadelemizi sürdüreceğiz. Haklı hukuk mücadelesi sonunda görevine iade edilen Taha Karaman hocamıza aramıza tekrar hoş geldiniz diyor, görevinin devamında başarılar diliyoruz. Tüm KHK’liler iade edilinceye kadar mücadelemizi sürdüreceğiz” diye konuştu.

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]