Samsun Şubemiz: Seçimlerden Önce “Doktor Dövebiliyoruz” Diyenler Ceza Almadan Serbest Bırakıldı, Seçimlerden Sonra Sağlıkta Şiddet Tırmanışa Geçti!

Facebook
Twitter
WhatsApp

Samsun Şubemiz, Doktor Ekrem Kayaalp ve sağlık emekçilerinin Çarşamba Devlet Hastanesi Acil Servisinde hasta yakınları tarafından şiddete uğramasına tepki göstererek, “Seçimlerden önce ‘doktor dövebiliyoruz’ diyenleri ceza almadan serbest bıraktınız, seçimlerden sonra sağlıkta şiddet tırmanışa geçti” açıklamasında bulundu.

Samsun Şubemiz adına Şube Başkanımız Aysel Ocak tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Samsun Çarşamba İlçesinde iki grup arasında çıkan kavga sonucu silahla yaralananlar Çarşamba Devlet Hastanesine getirilmiştir. Dr. Ekrem Kayaalp yaralıların başka bir hastaneye sevk edilmesi yönünde karar vermesi sonucu alkollü olduğu iddia edilen yaralıların yakınları tarafından darp edilmiş ve sağlık çalışanlarına yönelik fiziki saldırı gerçekleştirilmiş, tıbbi ekipmanlar da tahrip edilmiştir. Arkadaşımız Ekrem Kayaalp görme ve bilinç bulanıklığı nedeniyle Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alınmıştır. İlimiz Samsun’da seçimler öncesi sokak röportajında bir kişinin “önceden doktor dövemiyorduk şimdi doktor dövüyoruz” diyen şahıs ifadesi alınıp hiçbir cezai yaptırım uygulanmadan serbest bırakılmış ve seçim sonrası doktorlar ve sağlık çalışanları darp edilmeye, katledilmeye başlanmıştır. Daha dün Alanya’da Aile Sağlığı Merkezinde görevi başında Dr. Melek Bağçe elini kolunu sallaya sallaya gelen boşanmak üzere olduğu erkek tarafından katledilmiştir. 21 yıllık AKP iktidarında sağlıkta dönüşüm ile birlikte kar amaçlı kışkırtılmış sağlık politikaları Hastanelerin ticarethane sağlık çalışanları köle olarak görülmüş, değersizleştirilmiş giderlerse gitsinler denilerek sağlık çalışanları adeta canı sıkılanın kum torbası olarak görülmesine neden olmuştur. Sağlık meslek ve emek örgütleri olarak sağlıkta şiddete karşı etkin bir yasa çıkartılması ve uygulanmasını her şiddet olayında dile getirmemize karşı siyasi erk üç maymunu oynamaktadır. Samsunda iki hekim arkadaşımız Dr. Kamil Furtun ve Dr. Aynur Dağdemir görevleri başında katledildiler, üçüncü bir sağlık emekçi arkadaşımızın katledilmesine tahammülümüz yoktur. Sağlık Bakanı Sayın Fahrettin Koca’ya soruyoruz, sağlıkta şiddetle mücadelede önceki dönemlerde olduğu gibi yeniden Bakan olarak atandığınız bu dönemde de sağlıkta şiddetle mücadele yasasını çıkartmak için planınız nedir? Neyi bekliyorsunuz? Sizin göreviniz bizlerin can güvenliğini korumaktır. Sağlık ve sosyal hizmet emekçileri olarak görevinizi size hatırlatmak isteriz. Bilinmelidir ki etkin bir sağlıkta şiddete karşı mücadele yasası çıkartılana kadar mücadelemizde gücümüzü Sendikal örgütlülüğümüzden alarak haklarımızı kullanmaktan asla vazgeçmeyeceğiz. Yaşamak ve yaşatmak istiyoruz, sağlıkta şiddet sona ersin.”

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]