Merkez Yönetim Kurulumuz, bugün genel merkezimizde düzenlediği basın toplantısında Mayıs ayında gerçekleştireceğimiz eylem-etkinlik takvimini ve Haziran ayında tüm iş yerlerinde kuracağımız referandum sandıklarıyla yeni mücadele hattımızın belirleneceğini açıkladı.

Merkez Yönetim Kurulu adına açıklamayı yapan Eş Genel Başkanımız Selma Atabey, sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin yakıcı sorunlarının devam ettiğine vurgu yaparak, “Kurulduğumuz günden bu yana tüm sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin SES’i olduk. Tepeden inme kararlarla değil, üyemiz olan olmayan tüm emekçilerin ortak katılımıyla kararlar aldık, hayata geçirdik. Geçinemiyor, tükeniyor, her gün artarak şiddete maruz kalıyoruz. Bu sorunlardan kaynaklı iş kolumuzda taleplerimiz net ve ortaktır. Her geçen gün daha da yoksullaşan tüm kamu emekçileri gibi sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin maaşları da enflasyon karşısında eriyor ve alım gücümüz gün geçtikçe daha da düşüyor” diye konuştu.

Sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin en temel ve acil taleplerini sıralayan Atabey, önümüzdeki dönem eylem etkinlik takvimimizi açıkladı.

Açıklamanın tamamı için tıklayınız

 

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]