5,5 milyon kamu emekçisi ve emeklisi olarak ailelerimizi de kattığımızda 20 milyonluk geniş bir kitlenin geleceğini doğrudan ilgilendiren “toplu sözleşme” görüşmeleri taraflar arasında varılan mutabakatla sona erdi.

Hemen baştan ifade edelim ki, günlerdir bizden adeta kaçırılan,  kapalı kapılar ardında yapılan görüşmelerin ürünü mutabakatın adı ölümü gösterip sıtmaya razı etme mutabakatıdır.

Bizleri yıllardır siyasi iktidarın ve yine bu iktidarın Hakem Kurulunun iki dudağı arasından çıkacak kararlara mahkum eden mevcut sisteme karşı grev hakkı ile tamamlanmış gerçek toplu sözleşme sistemi için mücadelemizi sürdüreceğiz.

27 ağustos 2021 Cuma günü hizmet üretmedik. Tüm kamu emekçileri, sağlık ve sosyal hizmet işkolumuzda çalışan tüm emekçiler ve örgütleri ile birlikte, yoksulluk sınırı altında sefalet ücretini devam ettiren satış sözleşmesini de ASM’lerdeki ceza yönetmeliğini de kabul etmediğimizi yüksek SES’le dile getirdik.



VAN

Van’da 5 yıldan fazla süren sokak eylem yasağına karşın alanda basın açıklamamızı gerçekleştirdik.



TOKAT



ŞIRNAK

Şırnak Valiliği’nin her türlü engelleme çalışmalarına karşın alanda basın açıklaması gerçekleştirildi.



SİVAS



SİNOP

Sinop’ta yaşanan sel felaketinde zarar görenlere her türlü desteği sunmaya çalışan emekçiler, zor koşullara karşın basın açıklaması gerçekleştirdi.



MUĞLA


MERSİN



MARDİN



MANİSA



MALATYA



KONYA



KOCAELİ



İZMİR



İSTANBUL



GİRESUN



ESKİŞEHİR



DÜZCE



DİYARBAKIR



DERSİM



ÇORUM



ÇANAKKALE



BOLU



BATMAN



AYDIN



ANTALYA



ANKARA



ADIYAMAN



ADANA

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]