Yaklaşık bir buçuk yıldır Covid-19 salgını ile canla başla mücadele ederken bugüne kadar 400’ün üzerinde sağlık emekçisi hayatını kaybetmiştir. Geride eşlerini, çocuklarını, annelerini, babalarını, yakınlarını bırakmışlardır.

Pandemi sürecini yönetemeye, gerekli tedbirleri almayan iktidar sahipleri ise gaf üzerine gaf yaparak pandeminin en ön saflarında olan sağlık emekçilerini üzmekten öteye gitmemiştir. Cumhurbaşkanı bir hastane ziyareti sonrası ölen sağlık çalışanlarına rahmet dileyerek, “İnanıyorum ki onlar peygamberimize  komşu olacaklardır. Çünkü  onlar bu mücadeleyi bunun İçin verdiler” ifadesini kullanmıştır.

Önce bizleri alkışlattılar. Ama hiçbir hakkımızı vermediler. Angarya koşullarında ölesiye çalıştırıldık. Haklarımızı vermemek, pandemideki başarısızlıklarını örtmek, algı yöneterek süreci devam ettirebilmek için her türlü argümanı kullanıyorlar.  Yetmiyor Ramazan ayında dini duygulara oynayarak, peygambere komşu olacağımızı ifade ediyorlar.

Oysa bizler ölmek değil yaşamak ve yaşatmak istiyoruz. Görevimizi yaparken ölmek istemiyoruz. Her gün 300-400 yurttaşın hayatını kaybetmesini istemiyoruz. Soyut vaatler değil somut olarak haklarımızın verilmesini, taleplerimizin yerine getirilmesini istiyoruz. Sizler, yakınlarınız ve etrafınızdakiler gibi bizler de bolluk içinde bu dünyada cennette gibi yaşamak istiyoruz.

Boş sözlerle hayatını kaybeden sağlık emekçileri üzerinden siyaset yapmayın diyoruz.  Pandemi yönetiminde sağlık ve sosyal hizmet alanında örgütlü emek ve meslek örgütleri ile halkın örgütlü yapılarının sesine kulak verin ki ölümler bitsin diyoruz. 25.04.2021

Merkez Yönetim Kurulu

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]