Siyasi Partilere, Halkın Oyuyla Seçilen Milletvekillerine, Hak Savunucularına, Demokrasi Güçlerine Baskıdan Vazgeçin!

Facebook
Twitter
WhatsApp

Toplum nezdinde inandırıcılığını yitiren, ekonomik kriz ve dış siyasette başarısız politikalar yürüten ve son olarak da pandemi sürecini yönetemeyen AKP, faşizan uygulamalarla demokratik siyasetin önünü kesmek, toplumsal muhalefeti de sindirmek için yine emek, demokrasi, barış ve insan hakları savunucularına saldırıyor.

Attığı bir tweet gerekçesiyle bütün yaşamını hak ve özgürlükler mücadelesine adayan Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun milletvekilliği dün TBMM’de Anayasa Mahkemesi kararı beklenmeden sonlandırılarak cezaevine gönderilmesinin yolu açıldı.

Yine aynı gün Türkiye demokrasisi açısından utanç kaynağı olan parti kapatmalar ile ilgili bir girişim daha başlatıldı. Cumhuriyet Başsavcılığı Gergerlioğlu’nun da milletvekili olduğu HDP’nin kapatılması için Anayasa Mahkemesine başvuruda bulundu.

Sağlık ve sosyal hizmet emekçileri olarak demokrasiye darbe vuran, insan hak ve özgürlüklerini yok sayan bu uygulamaların derhal durdurulmasını talep ediyoruz. Irkçılık ve şiddeti teşvik, cinsiyetçi yaklaşımlar, çocuklara ve insanlığa karşı suç sayılacak konular dışında her parti ve birey sözünü hiçbir baskı altında kalmadan söyleyebilmelidir.

Partileri halk kurar, halk kapatır. Milletvekilini halk seçer, halk düşürür. 18.03.2021

MERKEZ YÖNETİM KURULU

 

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]