Elazığ ve Akdeniz’de Yaşanan Depremler Bir Kez Daha Deprem Gerçekliği İle Yüzleşmemiz Gerektiğini Gösteriyor

Facebook
Twitter
WhatsApp

Bugün sabah saat 09.30 civarında Elazığ’da, 5,3 şiddetinde bir deprem meydana geldi. Deprem çevre iller Diyarbakır, Malatya ve Şanlıurfa’da da hissedildi. Yine yaklaşık bir saat sonra Akdeniz’ de yakın illerde de hissedilen 4.1 şiddetinde bir deprem gerçekleşti.

Bilgiler can kaybının olmadığı yönünde, umarız bundan sonra da olmaz. Depremin gerçekleştiği bölgelerde yaşayan tüm vatandaşlara geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Bir daha yüreklerimizi ağzımıza getiren böylesi doğal olayların yaşanmamasını temenni ediyoruz.

Doğal olaylar afet değildir. Deprem gibi doğal olayları afete dönüştüren insanın doğaya olan tahakkümü, daha fazla üretim, rant ve kar etme uğruna yaptıklarıdır. Doğayla uyumsuz, kanser gibi büyüyen ve deprem gerçekliğini görmezden gelerek inşa edilen kentler ve binalar afet haline geliyor.

Ülkemizin deprem kuşağında olduğu, çoğu bölgemizin risk altında olduğu gerçeğinin unutulmaması gerektiğini İktidara ve tüm ilgililere bir kez daha hatırlatıyoruz. Deprem hasar tespitleri standartlara göre yapılmalıdır. Ayrıca böylesi olaylarda mutlaka ayakta kalması gereken ve halka hizmet için çok önemli olan sağlık kurumlarının deprem performans analizleri bir an önce kurallara uygun şekilde yapılmalı ve gerekli tüm tedbirler bir an önce alınmalıdır. 27.12.2020

 

Merkez Yönetim Kurulu

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]