“Ek Ödeme Usul ve Esaslarına” dair Sağlık Bakanlığı Genelgesine Dair Açıklama Yapan Antalya Şubemiz: Sağlık Emekçileri Arasındaki Eşitsizlik Giderilmedi

Facebook
Twitter
WhatsApp

Antalya Şubemiz Sağlık Bakanlığı tarafından dün yayınlanan “Ek ödeme usul ve esaslarına” dair genelgeyi eleştirerek, “Bu düzenleme her zamanki gibi sağlık emekçilerinin taleplerini karşılamamaktadır. Adeta dağ fare doğurmuştur, sağlık emekçileri arasındaki eşitsizlik giderilmemiştir” açıklamasında bulundu.

Yönetim Kurulu adına açıklama yapan Şükran İçöz şu ifadeleri kullandı: “Bu düzenleme her zamanki gibi sağlık emekçilerinin taleplerini karşılamamaktadır. Adeta dağ fare doğurmuştur, sağlık emekçileri arasındaki eşitsizlik giderilmemiştir. Talebimiz temel ücretin en düşüğü yoksulluk sınırının üstünde olacak şekilde yükseltilmesi ve yapılan/yapılacak olan tüm ek ödemelerin maaşa ve emekliliğe yansıtılması, ek ödemelerdeki haksızlıkların giderilmesi, üç ay tavandan yapılacağı duyurulan ek ödemelerin tüm sağlık emekçilerini kapsayacak şekilde ve meslek grupları ve istihdam biçimleri arasında adaletsizliğe neden olmayacak şekilde ödenmesidir. Taleplerimiz için mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz. Sağlık Bakanlığı korona virüsü salgını sürecinde sağlık alanında yaşanan pek çok eksikliğe rağmen başarı hikâyeleri anlatarak gerçeği söylememektedir; İktidarın ve bakanlığın uygulamalarına ve çökmüş sağlık sistemine rağmen sağlık emekçileri sağlık hizmetini fedakârca yürütmüşlerdir ancak sağlık sistemi ve çalışma rejimi sağlık emekçilerini sağlığından etmektedir. Çalışma süreleri ve iş yükünün artması, angarya çalışma, ücretlerin azlığı sorunları salgın süresince artarak devam etmektedir. Artan iş yükü ve umutsuzluk sağlık emekçilerini tükenme noktasına getirdi. Bir de Sağlık Bakanı, sağlık emekçilerine yönelik üçer aylık tavandan ek ödemelerden bahsederek bizleri topluma karşı paradan başka bir şey düşünmeyen çalışanlar olarak gösterdi. Böyle olmadığını ANLATAMADIK! Çalışanlar arasındaki iş barışını bozarak temizlik, güvenlik, bilgi işlem, mutfak emekçilerine hiçbir ek ödeme yapmayarak haksızlık yaptılar ANLATAMADIK! Başından beri karşı çıktığımız performans adı altındaki ek ödemelerin kabul edilebilir bir şey olmadığını, iyileştirmenin taban ücretlerimize ve emekliliklerimize yansıyacak şekilde yapılması gerektiğini ANLATAMADIK! Çalışanlara düzenli aralıklarla rutin test ve sağlık taraması yapılmasını talep ettiğimiz Covid-19’a yakalanıp izin ya da rapor alan sağlık emekçilerinin çalışamadıkları günler için ücretlerinin kesintiye uğramaması gerektiğini ANLATAMADIK!  Özveri ile çalışan tüm sağlık emekçilerinin uygun olmayan fiziki ortamlarda çalışmak ve dinlenmek zorunda bırakıldığını yeterli miktar ve kalitede olmayan yemekleri yemek zorunda kaldığını ANLATAMADIK! Artan iş yükü, belirsizlik ve umutsuzluğun doğal sonucu olarak her geçen gün biraz daha yoruluyoruz, TÜKENİYORUZ ANLATAMADIK! Buradan tüm sağlık emekçisi arkadaşlarımı duyarlılığa ve haklarımızı elde edene kadar mücadeleye davet ediyorum.”

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]