Diyarbakır Sağlık Platformu, Covid-19 nedeniyle yaşamını yitiren üyemiz Mehmet Kan için İl Sağlık Müdürlüğü ve Bağlar Körhat Aile Sağlığı Merkezi önünde anma etkinliği gerçekleştirdi.

Diyarbakır Şubemizin de içinde yer aldığı Diyarbakır Sağlık Platformu, Covid-19 salgınında hayatını kaybeden üyemiz Doktor Mehmet Kan için önce İl Sağlık Müdürlüğü önünde açıklama yaptı.

İl Sağlık Müdürlüğü önünde açıklama yapan Diyarbakır Şube Eş Başkanımız Şiyar Güldiken, ihmaller yüzünden sağlık emekçilerinin birer birer yaşamını yitirdiğine dikkat çekerek, “Ellerindeki olanakları doğru kullanamadıkları için her gün, her saat, her dakika bir arkadaşımız virüse yakalanıyor. Yaşamını yitiriyor. Sağlık örgütleri olarak hep bir arada durmayı önemsiyoruz. Bu ihlallere karşın hep beraber mücadele edeceğiz” dedi.

Diyarbakır Tabip Odası Başkanı Elif Turan ise kentte yaşamını yitiren sağlık emekçisi sayısının yediye ulaştığını belirterek, bunun en büyük etmenlerinden birinin koruyucu ekipman eksikliği olduğunu söyledi. Her gün onlarca sağlık çalışanının koronavirüse yakalandığını ifade eden Turan, “Üzgünüz ama öfkeliyiz de. Koruyucu ekipmanlar hem yetersiz hem de kalitesiz. Birileri başarı algısı oluşturmaya çalışırken arkadaşlarımız virüse yakalanarak yaşamını yitiriyor. Bu algı yerine sağlık çalışanlarının yaşam hakkını gözeten bir adım atılsın. Tüm yük sağlık emekçilerinin omuzundadır. Çalışma koşulları düzeltilmeli” diye konuştu.

İl Sağlık Müdürlüğü önünde yapılan açıklamanın ardından üyemiz Mehmet Kan’ın çalıştığı Bağlar Körhat ASM önüne gidilerek Kan’ın odasına karanfil bırakıldı. Kan’ın çalışma arkadaşlarının ziyaretinden sonra ise Bağlar İlçe Sağlık Müdürü’ne başsağlığı ziyaretinde bulunuldu.

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]