Kadınlar, İstanbul Sözleşmesi’nin iktidar tarafından hedef alınmasına karşı birçok ilde alanlara çıkarak “Haklarımızdan vazgeçmiyoruz, İstanbul Sözleşmesi’ni uygulayın” diye haykırdı.

Aralarında KESK’li ve SES’li kadınlarında olduğu kadınlar, İstanbul Sözleşmesi’ne dönük saldırılara karşı eylemlerine devam ediyor. Dün de Türkiye’nin birçok ilinde eylem yapan kadınlar, eşitlik haklarının güvenceye alınması ve şiddete karşı korunması için önemli bir uluslararası belge olan İstanbul Sözleşmesi’nin iptal edilmek istenmesine karşı “Haklarımızı ve özgürlüğümüzü mücadele ederek kazandık, vazgeçmeyeceğiz” dedi.

2011 yılında imzalanan ve 2014 yılında yürürlüğe giren İstanbul Sözleşmesi’ne ilişkin tartışmaların son bulmasını ve sözleşmenin uygulanmasındaki eksiklerin giderilmesini talep eden kadınlar, herkesi evde, işte, sokakta yaşamlarını kuşatan şiddete karşı yükselen kadın isyanını sahiplenmeye, iktidarı ise İstanbul Sözleşmesi’ni iptal etmek yerine gereklerini yerine getirmeye çağırdı.

Birçok yerde engellenmeye çalışılan eylemler kadınların direnişi sonucu yapılırken, İzmir’de kadınlara saldıran polis çok sayıda kişiyi gözaltına aldı. Aralarında KESK’li kadınların da yer aldığı gözaltılar gece serbest bırakıldı.

KESK’li kadınlar iş yerlerinde “İstanbul Sözleşmesi yaşatır” kokartları takarken, illerde temsilcilik ve şube binalarını “İstanbul Sözleşmesi yaşatır, haklarımızdan ve yaşamlarımızdan vazgeçmiyoruz” pankartlarıyla donattı.

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]