Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi’nde çalışan emekçiler ek ödemelerinden yapılan kesintiye karşı günlerdir seslerini duyurmak için mücadele etmekte, haklarını aramaktadırlar. Başhekimlik görüşme ve randevu taleplerine cevap vermemiş, bunun yerine dün akşam saatlerinde sosyal medyadan bir açıklama yayınlamıştır. Öncelikle Başhekimliği görevini yapmaya, emekçilerin sorunlarını çözmeye, sorumluluk almaya çağırıyoruz.

Başhekimlik, sosyal medyadan duyurduğu açıklama ile ise açıkça gerçeklerin üstünü örtme çabasındadır.

Başhekimlik, tanıdık olduğumuz kelime oyunlarıyla hak kayıplarımızın üstünü örtmeye çalışmaktadır. “Haklardan kesinti yok” derken, sadece “tahakkuk oranında zorunlu düzenleme var” demektedir. Biz emekçiler bu manipülasyonları hayatımızı altüst eden zamlardan biliyoruz. Elektriğe, suya yapılan zamlar için de “zam değil güncelleme yapıldı” denilmişti. Ek ödemelerimizden yapılan da açıkça kesintidir, hak kaybıdır. Gerçek olan budur. Adına düzenleme diyerek yapılan hak gaspının üstü örtülemez.

Başhekim ayrıca emekçilerin en temel ve meşru hak arama mücadelesini de “yasa dışı” gösterme, kamuoyunda emekçilere yönelik desteği azaltma çabasına girişmiştir. Emekçilerin hak arama eylemleri değil, hak arama mücadelesini ve sendikal faaliyetleri engelleme çabaları yasa dışıdır ve suçtur.

Dokuz Eylül Üniversitesi’nde emekçilerin günlerdir gerçekleştirdiği eylem biçimi grev değildir, öncelikle Başhekim sorumlu olduğu hastanede ne yaşandığını öğrenmelidir. Bununla birlikte sağlık alanında çalışan emekçilerin de iş bırakma /grev hakları vardır, bu hak bağlayıcı mahkeme kararları tarafından onlarca kez tescil edilmiş ve kabul edilmiştir.  Gerek olduğunda sağlık emekçileri yine bu haklarını kullanacak, grev yapacaklardır.

Başhekimlik, hak arama mücadelelerini engellemek isteyenlerin başvurduğu klasik yöntemlere başvurmaktadır. Başhekimliği bu tavrından vazgeçmeye, sorumluluğunu yerine getirmeye, temel haklara saygılı davranmaya çağırıyoruz. Hakları için mücadele eden Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi emekçilerinin yanında olduğumuzu da bir kez daha ifade ediyoruz.

 

Merkez Yönetim Kurulu

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]