KESK Batman Şubeler Platformu’nun görevlendirmede hem kendilerini hem de hizmet alanları korumak amacıyla koruyucu ekipman talep ettikleri için sürgün edilen Batman AÇSH İl Müdürlüğü çalışanı üç üyemizin sürgün kararlarının geri alınması talebiyle Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü önünde yapmak istediği açıklamaya polis saldırdı.

Saldırı sırasında KESK Kadın Sekreteri Gülistan Atasoy, Genel Kadın Sekreterimiz Selma Atabey, BES Genel Sekreteri Aziz Özkan, Eğitim-Sen Genel Sekreteri Velat Kaya, Şube Eş Başkanımız Deniz Topkan ve yöneticimiz Erdal Doğan ile üyelerimiz Salih Bayat ve Yunus İzmir gözaltına alındı.

Açıklamaya Batman HDP milletvekilleri  Nejdet İpekyüz, Ayşe Acar Başaran, Feleknas Uca ve Mehmet Rüştü Tiryaki de destek verdi.

Üyelerimizin sürgün edilmesi hukuksuzluğuna karşı bugün açıklama yapmak isterken gözaltına alınan üye ve yöneticilerimiz derhal serbest bırakılsın. Ne yaparsanız yapın emekçileri korumadığınızın da, hukuksuz uygulamalarınızın da üzerini örtemeyeceksiniz. Sürgünlerin durdurulması için mücadele etmeye devam edeceğiz.

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]