Mersin Şube Eş Başkanımız Zeki Sinan Doğan ve Mersin Tabip Odası Başkanı Mehmet Antmen, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ile Covid-19 salgınıyla ilgili bir görüşme gerçekleştirdi. Belediye Sağlık Daire Başkanı Hülya Tekin Atila’nın da katıldığı toplantıda karşılıklı olarak talepler ele alındı.

Toplantıda sağlık meslek örgütleri ve sendikaların Büyük Şehir Belediyesi kriz masasında yer almasının faydalı olacağı, sağlık çalışanlarının çocuklarının ebeveynleri görevdeyken bakımlarının nasıl sağlanabileceği, evde zaman geçirme süresinin artmasıyla kadına yönelik şiddetin de artacağı öngörüldüğünden şiddete karşı telefon ağı konuları ele alınmıştır.

Toplantıda Doğan ve Antmen Aile Sağlığı Merkezlerinin (ASM) dezenfeksiyonu, ASM’lere öğlen yemeği tedariki ve Kişisel Koruyucu Donanım eksiklerinin giderilmesi ile evine gitmek istemeyen sağlık çalışanları için konaklama ihtiyacının Sağlık Müdürlüğü ile koordineli şekilde sağlanması ile ilgili talepleri de dile getirdi.

Dile getirilen taleplerle ilgili olarak Vahap Seçer, belediye kriz masasına sendikamızın ve Tabip Odasının halk sağlığı uzmanları aracılığı ile danışmanlık hizmeti vermesinin ve bu kapsamda dezenfeksiyon işlemlerinin halk sağlığı uzmanlarının önerileri doğrultusunda yapılmasının uygun olacağını belirtirken, ihtiyaç belirten tüm sağlık çalışanlarına özel servis organize edilmesi konusunda derhal birlikte çalışma başlatılmasına karar verilmiştir.

En kısa sürede, ihtiyaç belirten merkez ilçelerdeki ASM’ler için öğlen yemeği verilmesine ve ihtiyaç belirten tüm sağlıkçılara siperlik ve cerrahi maske dağıtımı yapılması yönünde talimat veren Seçer, “Macit Özcan tesislerinde 52 odalı otel var. Oda içi temizliği kalan kişiye ait olmak üzere 3 öğün yemek ve oda dışının temizliği de sağlanacak şekilde tahsis edebiliriz” dedi.

 

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]