Covid-19 Salgını Bir Aylık Değerlendirme Açıklamamız: Salgının Şiddeti Sağlık Emekçilerinin Sağlık ve Yaşam Haklarının İhlali İçin Gerekçe Gösterilemez!

Facebook
Twitter
WhatsApp

Merkez Yönetim Kurulumuz basın toplantısı düzenleyerek Covid-19 salgını ile ilgili olarak bir aylık değerlendirme yaparak, salgına karşı çözüm önerilerimizi paylaştı.

Merkez Yönetim Kurulu adına açıklamayı yapan Eş Genel Başkanımız Gönül Erden, sağlık emekçilerinin çok ciddi bir tehdit altında olduğunu vurgulayarak, “Covid-19 pandemisi nedeniyle sağlık emekçileri arasında çok sayıda hasta ve kayıp var, ne yazık ki artma ihtimali de söz konusu. Bu artışın kontrol edilebilmesi için hükümetin çok ciddi önlemler alması, önlemlerdeki mevcut eksiklikleri acilen gidermesi gerekmektedir” dedi.

İlk vakanın görüldüğü tarihten itibaren toplum sağlığı ve sağlık emekçilerinin sağlığı ve güvenliği için yapılması gerekenler konusunda sürekli uyarılarda bulunduklarını belirten Erden, şöyle konuştu: “Ancak Sağlık Bakanlığı ve AKP iktidarı bildik tutumunda ısrar ediyor. Salgının yayılımında ve mücadelesinde önemli bir konumda olan sağlık emekçilerinin yaşadıkları görmezden geliniyor. Bu durum sürdürülemez olduğu için tekrardan Sağlık Bakanlığı’nı uyarıyoruz; Bu güne kadar salgın sürecinde sağlık hizmetleri sürdürülmüş olması sağlık emekçilerin bilgi, deneyim ve fedakarlığı ile olmuştur. Sizin yönetim anlayışınız ve salgına yaklaşımız sağlık emekçilerin sağlığını tehdit ediyor. Hiçbir durum sağlık emekçilerinin sağlık ve yaşam haklarının ihlalinin gerekçesi olamaz. Bir an önce bu yaklaşımınızı terk ediniz. Sağlık emekçilerine çağrımız; toplum ve kendi sağlığımız için öncelikle güvenliğimizi sağlayalım. Güvenliğimizi sağlamadan sağlık hizmeti üretmeyelim. Sağlığımızı ve güvenliğimizi yöneticilerin insafına bırakmadan sağlık emekçilerin kolektif iradesi ile oluşturacağımız işyeri salgın komitelerinde örgütlenelim, sağlığımızın korunmasının güvencesi biz olalım.”

Covid-19 salgını bir aylık değerlendirme açıklamamızın tamamı için tıklayınız

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]