Dün Tvnet kanalında bir programa katılan Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş Covid-19 salgını kapsamında sağlık alanına ilişkin “değerlendirmelerde” bulundu.
Açıklamayı izleyenler Sağlık Bakanını tanımasa, Durmuş’un Sağlık Bakanı olduğunu sanabilirdi. Zira kendisine sorulan her soruya bir sendika temsilcisi gibi değil, bir bürokrat gibi, Sağlık Bakanıymış gibi cevaplar verdi. Sorunların üstünü kapatmaya çalıştı, iktidarı ve bakanlığı aklamak adına sorunlarını dile getiren, bunların çözülmesi için mücadele eden, gündem oluşturan, sesini duyurmaya çalışan başta kendi üyeleri olmak üzere sağlık emekçilerini itibarsızlaştırmaya çalışarak, yalan söylemekle itham etti. Durmuş’un bu ithamlarına, her gün risk altında, ağır koşullarda çalışan sağlık emekçilerinin en iyi cevabı vereceğine inanıyoruz.
Buradan tüm kamuoyuna duyurmak istiyoruz, Sağlık-Sen Başkanı sağlık alanı ile ilgili kamuoyuna yanlış bilgi vermektedir, yalan söylemektedir. Tüm kamuoyu ve sağlık emekçileri salgınla doğru ve gerçek bir mücadele için şeffaflık isterken, Sağlık-Sen Genel Başkanı bizzat bilerek yanlış bilgiler yaymaktadır.
Sağlık emekçileri salgının ilk çıktığı günden beri koruyucu ekipman konusunda sorun yaşamaktadır. Sağlık emekçileri mesaiye başlarken en basit koruyucu ekipman sağlayabilmek için saatlerce mücadele etmek zorunda kalmaktadır. Yeterli ekipman isteklerinin karşılanması için çığlıklarını tüm ülkeye duyurmaya çalışmaktadır. Bugün halen çok ciddi derecede koruyucu ekipman sorunu varken, bu sorunlar çözülmemişken Semih Durmuş neye dayanarak “koruyucu malzeme sorunu yoktur, ufak-tefek sorunlar da bakanlıkça hemen çözülmektedir” diyebilmektedir. Sorun yoksa neden hastane çalışanları dinlenme sürelerinde ekstra çalışarak kendilerine malzeme dikmeye çalışmaktadır? Malzeme sorunu yoksa neden üniversite hastanelerine malzeme alımı yapabilmek için bağış kampanyaları açılmaktadır? Sağlık Bakanı bile koruyucu malzeme eksikliklerini kabul ederken Sağlık-Sen Başkanı ne yapmaya çalışmaktadır?
Sağlık-Sen Başkanı söylediklerini ispat etmek zorundadır, sağlık emekçilerine hesap vermek zorundadır.
Gün; koltuk korumak, yandaşlık yapmak, kişisel çıkarlara göre pozisyon almak günü değildir. Sağlık emekçilerini de halkı da tehlikeye atma hakkınız yok. Sağlık emekçilerinin sorunları için mücadele etmiyorsunuz anladık, bari ortalığı bulandırmayın. Salgınla mücadeleye zarar veriyorsunuz.
SES olarak sürecin başından beri tüm iş yerlerindeki temsilcilerimizle birlikte sorunların çözümü için, Dünya Sağlık Örgütü rehberleri ve bilimsel kaynaklar ışığında salgınla daha iyi, daha etkili mücadele için, sağlık emekçilerinin korunması için mücadele ediyoruz. Tüm sorunlar ve taleplerimizi Bakanlıkla da üyelerimizle de kamuoyuyla da açık şekilde paylaşıyoruz. Paylaşmaya devam edeceğiz.
Sağlık ve sosyal hizmet emekçilerini de kenetlenmeye, birlikte mücadeleye, iş yerlerinde birlikte hareket etmeye çağırıyoruz. Kazanacağımız da kaybedeceğimiz de bizim sağlığımız, toplumun sağlığıdır, geleceğimizdir.
Mücadele etmeye devam edeceğiz. Merkez Yönetim Kurulu