Sokağa çıkma yasağı adı altında abluka altına alınan Cizre’de halka sağlık hizmeti sunmaya çalışırken katledilen üyelerimiz Eyüp Ergen, Şeyhmus Dursun ve Abdülaziz Yural anısına genel merkezimiz tarafından hazırlanan Siyaha Karşı Beyaz Belgeseli’nin gösterimi 28 Ocak 2020 günü toplantı salonumuzda gerçekleştirildi.

Barış şehitlerimiz anısına yapılan saygı duruşunun ardından konuklara seslenen Eş Genel Başkanımız Gönül Erden şöyle konuştu: “O dönemde olağanüstü zor süreçler yaşadık. Hem insan haklarına, hem sağlık hakkına hem de sağlık ve sosyal hizmet emekçilerine yönelik ciddi saldırılarla karşı karşıya kaldık. Üç üyemizi de bu süreçteki saldırılarda kaybettik. Ağır süreçlere tanıklık ettik. Bu tanıklığımızı dünden bugüne anlatmaya, paylaşmaya devam edeceğiz. Bu belgesel de hem arkadaşlarımıza karşı sorumluluğumuz, hem de o döneme dair tanıklığımızın belgesi olarak ortaya çıktı.”

Gösterime KESK Genel Sekreteri Ramazan Gürbüz, KESK’e bağlı sendikaların genel merkez ve Ankara Şube yöneticileri ile üyeleri, Dev Sağlık-İş Genel Sekreteri Erdoğan Demir, EMEP Genel Başkan Yardımcısı Şükran Doğan, EMEP Ankara İl Başkanı Fikret Aslan, İHD Eş Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan ile üyelerimiz katıldı.

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]