2015 yılında sokağa çıkma yasağı adı altında abluka altına alınan Cizre’de halka sağlık hizmeti sunmaya çalışırken katledilen üyelerimiz Eyüp Ergen, Şeyhmus Dursun ve Abdülaziz Yural için 30 Aralık SES Barış Şehitleri günü dolayısıyla KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik, Eş Genel Başkanlarımız Gönül Erden ve İbrahim Kara, MYK Üyelerimiz Fikret Çalağan ve Selma Atabey, Eğitim-Sen Merkez Kadın Sekreteri Derya Yulcu, BES Genel Sekreteri Aziz Özkan, Tarım Orkam-Sen Genel Mali Sekreteri Ahmet Keleş, HDP Şırnak Milletvekili Nuran İmir, Cizre Belediye Eş Başkanı Mehmet Zırığ, HDP il ve ilçe yöneticileri, Şırnak, Diyarbakır, Batman, Siirt ve Mardin şubelerimizden yönetici ve üyelerimiz ile katledilen üyelerimizin yakınlarının katılımıyla Cizre’de anma gerçekleştirildi.

Barış şehitlerimiz Aziz Yural ve Eyüp Ergen’in mezarları başında yapılan anmada konuşan Eş Genel Başkanımız İbrahim Kara, acıların sona ermesi için barış çığlığını her yerde yükseltmeye çalıştıklarını vurgulayarak, “Barış için çok fazla insanı toprağa vermek zorunda kaldık. Bu ülkede, dünyada barış hakim olduğunda tahribat ortadan kalkacak. Eşit, kardeşçe, bir arada ve barış içinde yaşanılabilecek bir ülkenin inşası için mücadele edeceğimizin sözünü veriyoruz” dedi.

KESK Eş Başkanı Mehmet Bozgeyik de “Dün Roboski katliamının anmasındaydık. Ekmek ve emekleri için mücadele eden gençler sekiz yıl önce gökyüzü ve yeryüzü arasında bir yerde katledildiler. Daha sonra Cizre’de, Nusaybin’de, Sur’da ‘biz özgürce eşit bir şekilde yaşamak istiyoruz’ diyen halklara, kadınlara, çocuklara yönelik çok yönlü saldırılar oldu. Aziz, Eyüp ve Şehmus arkadaşlarımız da bu saldırılardan nasibini aldı. Başından beri sağlık ve kamu emekçileri ölümü değil yaşamı kutsayan bir mücadele yürüttü. Öldürmek için değil yaşatmak için mücadele ettiler. Çatışmalar sürecinde sağlık emekçileri ile birlikte öldürülen sivillerin de failleri ortaya çıkarılmadı. Çocuklarımıza, bu ülkeye daha onurlu, daha güzel bir gelecek bırakmak için mücadeleyi devam ettireceğiz” diye konuştu.

HDP Şırnak Milletvekili Nuran İmir ise şöyle konuştu: “Roboski’nin sorumluları yargılanmış olsaydı sağlık emekçileri ve yüzlerce sivilin yaşamını yitirmesine neden olan süreçler yaşanmayacaktı. Siyasal iktidara her baktığımızda Aziz Yuralları, Roboskilileri görüyoruz. Failler bugün bu ülkeyi yönetiyor. Bu nettir. Bu failler hesap verene kadar bizim mücadelemiz devam edecek. Ne pahasına olursa olsun Eyüp’ün gülüşünü, Aziz’in sevgi dolu yüreğini yaşatacağımızın sözünü veriyoruz.”

Mezarlık ziyaretinin ardından, katledilen üyelerimiz için genel merkezimiz tarafından hazırlanan “Siyaha Karşı Beyaz” adlı belgeselin gösterimi Eczacılar Odası Şırnak Temsilcilik binasında gerçekleştirildi.

Belgesel gösterimi sonrasında barış şehitlerimizin Cizre’de yaşayan aileleri ziyaret edildi.

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]