İklim Krizine Karşı 20 Eylül’de Eylemdeyiz: İnsanlar ve Gezegenimiz Kârdan Önce Gelir!

Facebook
Twitter
WhatsApp

Küresel ısınma ile birlikte uzun dönemde gözlenen yağış ve rüzgâr değişimlerini de içeren iklim krizi, küresel kapitalizmin ihtiyaçları öne alındıkça daha da derinleşerek yol almaktadır.

İklim krizi, insanların temiz ve yeterli suya erişiminden barınmasına, temiz havaya erişiminden yeterli ve dengeli beslenmesine kadar birçok gereksinimini de olumsuz etkilemektedir.

Sağlığımızı doğrudan ve dolaylı olarak etkileyen bu süreç havanın, suların ve yiyeceklerin kirlenmesi ile bulaşıcı hastalıkların yayılmasına, beslenme yetersizliğine, ruh sağlığı sorunlarının artmasına neden olmaktadır. Ayrıca ekolojik değişiklikler, göçe zorlanma ve sağlık hizmetlerine erişimin azalması ile birlikte “bedensel, ruhsal ve sosyal yönden iyilik hali” yani sağlıklı olma hali olumsuz etkilenmektedir.

Dünyanın farklı bölgelerinde farklı biçimlerde yaşanan ve eşitsizlikleri derinleştiren bu iklim krizine karşı dünyanın birçok bölgesinde eylem ve etkinlikler yapılmaya başlandı ve yaygınlaşarak devam etmektedir.

23 Eylül’de BM İklim Eylem Zirvesi öncesi dünya genelinde 20-27 Eylül tarihlerinde İklim Grevi Haftası ilan edildi. Ülkemizde de 20 Eylül günü iklim grevini desteklemek için çeşitli eylem ve etkinlikler gerçekleşecek olup, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası olarak küresel kapitalizmin ihtiyaçlarını değil, yaşamın ihtiyaçlarını savunmak için “insanlar ve gezegenimiz kârdan önce gelir” şiarı ile iklim krizine karşı eylem ve etkinlikler içerisinde yer alacağız.

Tüm sağlık ve sosyal hizmet emekçilerini iklim krizine karşı yapılacak eylem ve etkinliklere destek vermeye, geleceklerine sahip çıkmaya çağırıyoruz.

                                                                                                                  SES GENEL MERKEZİ

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]