İş Yerlerinde Kurduğumuz TİS Sandıklarından Çıkan Taleplerimiz İçin Mücadeleye

Facebook
Twitter
WhatsApp

Ağustos ayında başlayacak olan toplu sözleşme görüşmeleri öncesinde iş yerlerinde açtığımız TİS sandıklarından çıkan talepleri basın toplantısı gerçekleştirerek kamuoyuyla paylaştık.

Genel merkezimizde düzenlediğimiz basın toplantısında Merkez Yönetim Kurulu adına açıklamayı yapan Eş Genel Başkanımız İbrahim Kara, TİS görüşmelerinde ortaya çıkacak mutabakat metninin kamu emekçilerinin önümüzdeki iki yıl boyunca hangi mali ve sosyal haklarla, hangi koşullarda çalışacağını belirleyecek olması nedeniyle son derece önemli olduğuna vurgu yaptı.

Kara, sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin biriken sorunlarının ve karşılanmayan taleplerinin görünür kılınması, emekçilerin kendi talebine sahip çıkması için Eylül 2018 tarihinden bu yana bir dizi faaliyet gerçekleştirdiklerine dikkat çekerek, “Fiilli hizmet süresi zammı ve 3600 ek gösterge için imza kampanyası yürüttük. 1 Nisan 2019 tarihinden itibaren de yaşanan ücret kayıplarının ve döner sermayelerdeki adaletsizliğinin giderilmesi ve ödenmeyen ek ödemelerin ödenmesi için yine bir dizi eylem/etkinlik gerçekleştirdik. Yaptığımız bu çalışmalar ile OHAL/KHK rejimiyle baskı altına alınan ve temel taleplerini bile dile getirmekten çekinen emekçilerin, sorunlarını dile getirmesi, taleplerine sahip çıkması için yoğun bir çaba harcadık. 15 Mayıs-20 Haziran 2019 tarihleri arasında ise Ağustos ayında yapılacak olan toplu sözleşme öncesinde sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin sorunlarını ve taleplerini emekçilerle birlikte belirlemek için iş yerlerinde kurduğumuz toplu sözleşme sandıkları aracılığıyla 69 ilde örgütlü olduğumuz birinci basamak sağlık kurumları; üniversiteler; Sağlık Bakanlığı’na bağlı kurumlar ve sosyal hizmetler iş yerleri için ayrı ayrı hazırladığımız formlar aracılığı ile emekçilerin toplu sözleşmede gündem olmasını istedikleri taleplerini topladık. Yine taleplerimizin sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin bütününe ulaşması için hazırladığımız broşürü şube ve temsilciliklerimize gönderdik” diye konuştu.

Yapılan çalışmanın sonuçlarını ve bu sonuçlar üzerinden sendikamızın toplu sözleşme için oluşturduğu talepleri konfederasyonumuz KESK aracılığıyla toplu sözleşme masasına taşıyacaklarını ifade eden Kara, iş kollarımızdan çıkan TİS taleplerini açıkladı.

Açıklama metninin tamamı için tıklayınız 

TİS talepleri raporumuz için tıklayınız

 

 

 

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]