Diyarbakır Şubemiz Onursal Genel Başkanımız Necati Aydın’ın ölümünün 25. yıldönümü nedeniyle anma gerçekleştirdi.

Diyarbakır Şube şehitleri Şeyhmus Akıncı, Mehmet Emin Ayhan, Hamit Pamuk, Zeki Tanrıkulu, Veysi Sızlanan ve İkram Damlayıcı ile Barış Şehitlerimiz Eyyüp Ergen, Şeyhmus Dursun ve Abdulaziz Yural’ın da anıldığı etkinliğe Eş Genel Başkanımız Gönül Erden’in yanı sıra şube şehitlerimizin aileleri, Diyarbakır Eğitim-Sen Şube yöneticileri, BES Diyarbakır Şube yöneticisi, Diyarbakır eski Şube Başkanlarımız Vahdettin Kılıç, Hülya Alökmen Uyanık ve Ramazan Kaval, eski MYK üyelerimiz İhsan Avcı ve Yüksel Tekin Avcı  ile Diyarbakır Şube yöneticilerimiz ve üyelerimiz katıldı.

Şube şehitlerimizin mezarlık ziyaretlerinin ardından, emek ve demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirenler anısına yapılan saygı duruşu ile başlayan etkinliğin açılış konuşmasını yapan Diyarbakır Şube Eş Başkanımız Recep Oruç, “90’lı yıllarda bölgedeki süreçten dolayı yoldaşlarımız büyük bir direniş yolunu seçmişlerdi ve bu direnişte yaşamlarını yitirdiler. Çünkü yaşamlarını bu direnişe adamışlardı. Onları asla unutmamalıyız. Yoldaşlarımızın gösterdiği yolda ilerleyeceğiz. SES hiçbir zaman arkadaşlarını unutmadı, onların emeğini her zaman dile getirdi ve hatırlattı. Geleceğimizi de arkadaşlarımızın emeği ve gösterdiği yol üzerine kuruyoruz. Kaybettiğimiz yoldaşlarımızın ailelerini aramızda görmek bize ve şubemize büyük onur verdi” diye konuştu.

Sinevizyon gösteriminin ardından söz alan Eş Genel Başkanımız Gönül Erden ise ”Necati Aydın’ın bıraktığı yerden, 25 yıl önceki mücadele geleneğini 2015’te Şehmus, Eyyüp ve Aziz devam ettirdi. Aradan geçen yıllara rağmen mücadele hep sürdürüldü, bizlerde bu mirasa sahip çıkacağız. Yoldaşlarımızı unutmadık, unutmayacağız. Ben bir kez daha hepinizin huzurunda bu mücadeleye onların mirasına sahip çıkma sözü veriyorum. Hepimizin yolu açık olsun” dedi.

Onursal Genel Başkanımız Necati Aydın’ın eşi de şöyle konuştu: “Sizlerin arasında olmaktan mutluluk duyuyorum. Düşenlerin bayrağını devralanların olduğunu biliyor ve bunun için sizlere teşekkürü borç biliyorum. Bu bizim gibi kayıp aileleri için büyük bir teselli.”

Diyarbakır Şube eski başkanımız Hülya Alökmen Uyanık ise “Mücadelenin bugüne gelmesi şehadete ulaşan yoldaşlarımızın bugüne getirdikleri ruhtur. Mücadele uğruna yaşamını yitirenleri saygıyla anıyorum, mücadelemiz bundan sonra da devam edecek” dedi.

Diyarbakır Şube eski yöneticimiz Ali Haydar Fırat da “Arkadaşlarımızın faillerinin bilinmesine rağmen yargılanmaması içimde bir sızı olarak kaldı” dedi.

Eski MYK Üyelerimizden İhsan Avcı, “ Necati Aydın sendikanın henüz kurulmadığı dernekleşme sürecinde birlikte çalışma yürüttük. O gün emek ve demokrasi mücadelesi verdikleri için bedel ödeyenler oldu ve bugün de bu mücadele yaşamın her alanda devam ediyor” ifadelerinde bulundu.

Şube Şehidimiz Zeki Tanrıkulu’nun eşi Selma Tanrıkulu da “Zeki halkının sağlık sorunlarına çözüm olmak ve onlara sağlık hizmeti sunmak için çaba harcadı ve bu uğurda şehadete ulaştı” dedi.

Anma etkinliği okunan şiirlerle sona erdi.

 

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]