Diyarbakır Şubemizin de bileşeni olduğu Dicle Amed Kadın Platformu, 8 Mart’a doğru eylem ve etkinliklerine devam ediyor.

”8 Mart Resmi Tatil Olsun” talebiyle Aile, Çalışma Ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na faks çeken Platform, tutsak kadınlara da kart gönderdi.

Platform ayrıca Diyarbakır Organize Sanayideki fabrikalarda çalışan işçi kadınları ziyaret ederek, karanfillerle 8 Mart’ta grev yapılması ve Haziran Meydanı’nda yapılacak 8 Mart mitingine katılım çağrısı yaptı.

Platform, Barış Annelerinin her hafta İHD Şubesinde yaptığı “Kayıplar Bulunsun, Failler Yargılansın” oturma eylemine de katıldı.  Arjantin Plaza De Mayo annesi Nora Cortinas’ın da katıldığı oturma eyleminde Platform tarafından Barış Annelerine karanfil dağıtıldı. Oturma eyleminde bir konuşma yapan Dicle Amed Kadın Platformu Dönem Sözcüsü KESK Kadın Meclisi Dönem Sözcüsü Bahar Yıldırım, Barış Anneleri ile dayanışmak amacıyla etkinliğe katılım sağladıklarını ve kadınların mücadele etmekten asla vazgeçmeyeceklerini, her zaman sokaklarda ve alanlarda olacaklarını ifade etti.

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]