Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Bakırköy Mazhar Osman Ruh Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi çalışanları İstanbul’da hastası tarafından öldürülen doktor Fikret Hacıosman için bir araya gelerek sağlıkta şiddeti protesto etti.

Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde toplanan sağlık emekçileri, siyah kokart takarak “Sağlıkta şiddet yasası çıkarılsın”, “Sağlıkta şiddet istemiyoruz” sloganlarıyla Bakırköy Mazhar Osman Ruh Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi önüne yürüyerek buradaki sağlık emekçileriyle buluştular. Fikret Hacıosman ve öldürülen sağlık emekçileri anısına yapılan saygı duruşunun ardından doktor Hacıosman’ın öldürüldüğü Bahçelievler Medicana Hastanesi’ne yürüyüş gerçekleştirildi. Katılımın yoğun olduğu yürüyüş boyunca “Sağlıkta şiddet sona ersin”,  “Çalışırken ölmek istemiyoruz” ve “Herkese sağlık, güvenli hastane” sloganları atıldı.

Yürüyüşün ardından hastane önünde ortak açıklamayı yapan İstanbul Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Osman Küçükosmanoğlu, sağlıkta dönüşüm programının uygulanmaya başlamasından bu yana sağlık alanında giderek artan şiddet olaylarının artık dayanılmaz noktaya geldiğini belirterek, şöyle konuştu: “Sağlıkta dönüşüm programını, sağlık çalışanlarına yönelik hürmetsiz, itibarsızlaştırıcı, hekim ve sağlık çalışanlarını karşı karşıya getirici söylemlerinizden vazgeçin. Önce görmezden geldiler. Sağlıkta şiddet yok dediler. Sonra 2012’de Doktor Ersin Arslan görevi başında öldürüldü. Artık mızrak çuvala sığmaz hale geldi ve sağlıkta şiddetin varlığını ret edemez hale geldiler. Bunu kesinlikle kabul etmeyeceğiz sağlıkta şiddet yasası çıkıncaya kadar mücadelemize devam edeceğiz.”

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]