11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü nedeniyle genel merkezimizde yaptığımız basın toplantısında AKP’nin çocuk karnesini açıkladık.

Merkez Yönetim Kurulumuz adına açıklamayı yapan Eş Genel Başkanımız Gönül Erden, kız çocuklarının nasıl bir yaşamla ve nasıl bir koruma sistemi ile yüz yüze bırakıldığını can yakıcı bir şekilde gözler önüne seren bir örneğini kamuoyu ile paylaşmak istediklerini belirterek, İstanbul Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yaşanan hamile çocuk olayıyla ilgili Sağlık Bakanlığı raporu hakkında bilgilendirme yaptı.

Bakanlığın Kanuni Sultan Süleyman Hastanesi ile ilgili soruşturma raporu sonucunun tablonun çok daha vahim olduğunu ortaya çıkarmış durumda olduğuna dikkat çeken Erden,  sözlerine şöyle devam etti: “Rapora göre,  Kanuni Sultan Süleyman Hastanesinde 2016 yılında 1260 çocuğun hamileliği tespit edilmiş, bu çocukların 64’ü 15 yaş altında.  Evet, yanlış duymadınız sadece bir hastanede bir yıl içerisinde 1260 çocuk hamileliği tespit edilmiş. Bu tabloyu kabul etmiyoruz, etmeyeceğiz. Çocuklarımızı bu karanlığa teslim etmeyeceğiz. Bizler sağlık ve sosyal hizmet emekçileri olarak bu alanda mücadele eden kadın örgütleriyle, çocuk örgütleriyle birlikte çocuklarımızın barış içinde, özgürce çocukluklarını yaşayabilecekleri, çocuk olabilecekleri, her türlü istismardan korunacakları, çocuğun üstün yararının her şeyden önde tutulacağı, temel haklara ayrımsız-eşit ulaşabilecekleri bir dünya için kararlılıkla mücadeleyi sürdüreceğiz.” 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü AKPnin çocuk karnesi basın toplantısı açıklama metni

 

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]