Ekonomik krizin etkilerinin yoğun olarak hissedildiği sağlık ve sosyal hizmetler alanına dair genel merkezimizde basın toplantısı düzenledik.

Merkez Yönetim Kurulu adına basına açıklama yapan Eş Genel Başkanımız İbrahim Kara, AKP’nin ekonomik ve siyasal tercihlerinin sonucunda yaşanan ve bugün söylenmesinin bile yasak olduğu ekonomik krizin herkesin hayatını derinden etkilediğini belirterek, “AKP iktidarı, kriz öncesi ekonomik büyümeden ve refahtan pay alan ülkenin yoksul emekçi halkıymış gibi “hepimiz aynı gemideyiz” söylemleriyle krizin faturasını bizlere ödetmeyi hedefleyen ekonomik programı açıkladı. Güvencesizlik derinleşecek, kamu harcamaları sınırlandırılacak, vergiler arttırılacak ve tabii ücretler düşecek” diye konuştu.

Hükümet ve AKP bürokratlarının savurgan ve plansız uygulamaları ile kamu kurumlarını zarar uğrattıklarını vurgulayan Kara, sözlerine şöyle devam etti: “Tabi emekçiler bu haldeyken, kriz sağlık ve sosyal hizmet sunumunu da can kaybına bile neden olabilecek şekilde etkileyecek gibi görülüyor. Siyasi iktidar, sağlık ve sosyal hizmeti bir hak olarak görmediğini uygulamaları ile ilan etmeye devam etmektedir. Kamudan yapılacağı duyurulan 60 milyon tasarrufun 10 milyonunun sosyal güvenlik alanından yapılacak olması; emekli, yaşlı, engelli ücretlerinin ödenmesini, ilaç ve malzeme giderlerinin karşılanmasını olumsuz etkileyecektir, aynı zamanda da sosyal yardımlar da olabildiğince daralacaktır. Zaten krizin ilk belirtileri sağlık alanına olmuş, ilaca ulaşımda yaşanan sıkıntılar medyaya bile yansımıştır. Kanser hastaları ecza depolarının kapılarını aşındırmaya başlamış, bu durumu duyuran, önlem alınmasını isteyen sendikamız yöneticileri ise yandaş basın tarafından hedef gösterilmiş, darağacında sallandırılmakla tehdit edilmiştir! Bizler; sağlık ve sosyal hizmetler alanında insanların mutluluğu için gecemizi gündüzümüze katanlar, bu krizin faturasının bizlere ve sağlık ve sosyal hizmet alanlara kesilmesinin engellenmesi için mücadele etmeye devam edeceğiz. Bundan kimsenin kuşkusu olmamalıdır. Bizlere emeğimizin karşılığı, insanlara ise hakları olan sağlık ve sosyal hizmet sağlanmalıdır. Bu alanlarda yapılan harcamaların telafisi için emeğimize, sağlığımıza, sosyal yardımımıza göz dikmek yerine Sayıştay raporlarında da açıkça belirtilen çarçur edilmiş paralara göz dikebilirler. Şirketler, bankalar değil, hayatlar kurtarılmak istenirse yapılması gerekenler hiç de zor değildir. Zamların geri alınmasını, enflasyondan doğan ücret alacaklarımızın ödenmesini, sağlık ve sosyal hizmet sunumunu engelleyecek tasarruflardan vazgeçilmesini, istiyoruz ve alacağız” Krizin Faturasının Sağlık ve Sosyal Hizmetler Alanına Ödetilmesini Kabul Etmiyoruz basın açıklaması metni

 

 

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]