GÜVENLİ BESİNE ULAŞMA HAKKIMIZ DEVLET TARAFINDAN GÜVENCEYE ALINMALIDIR

Facebook
Twitter
WhatsApp

Sağlık meslek örgütleri ile birlikte şarbon salgını haberleri, bu süreçlerde yaşanan eksiklikler ve güvenli besine ulaşma hakkı konusunda 13 Eylül 2018 tarihinde TTB’de ortak basın toplantısı düzenledik.

Toplantıya  Eş Genel Başkanımız İbrahim Kara, Genel Sekreterimiz  Pınar İçel, TTB Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Sinan Adıyaman, TTB Merkez Konseyi üyesi Dr. Selma Güngör, Türk Dişhekimleri Birliği (TDB) Başkanı Dt. İlker Cebeci ve TDB Genel Sekreteri Dt. Neslihan Sevim katıldı. Basın açıklamasını katılımcı örgütler adına Dt. Neslihan Sevim okudu.

Açıklamada,  28 Nisan 2018 tarihinde yapılan bir düzenleme ile ithal edilen hayvanların sağlık denetimlerinde veteriner hekim zorunluluğunun kaldırılarak, ziraat, orman ve kimya mühendislerine yetki verildiği ve böylelikle hastalığı tanıyan meslek grubu olan veteriner hekimler ve zooteknistlerin denetim süreçlerinden uzaklaştırıldığı belirtildi. Bu düzenleme dolayısıyla, Kurban Bayramı öncesinde, Brezilya’dan ithal edilen hayvanların laboratuar sonuçları alınmadan, 21 günlük karantina işlemleri tamamlanmadan ülkeye sokulmasının tüm bu süreçlere yol açtığına dikkat çekilen açıklamada, yetkililerin şu ana kadar konuyla ilgili net bilgi paylaşmaması eleştirildi.

Basın Metni İçin >>>

 

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]