Bilindiği üzere anneleri ile birlikte cezaevlerinde kalmak zorunda olan çocuklar cezaevlerinin koşulları nedeniyle yaşadığı problemlerden en önemlisi sağlık hakkına erişiminin kısıtlanması/engellenmesidir.

Cezaevinde annesi ile birlikte kalan ve ciddi sağlık problemleri ile karşı karşıya olan bebeklerden biri de Urfa T Tipi 2 Nolu cezaevinde annesi Esma Yılmaz ile birlikte kalan 14 aylık Arin bebektir.

Arin bebeğin tedavi sürecine ilişkin problemler ve dolayısıyla bebeğin sağlığı ile ilgili endişeler sürmektedir, konu kamuoyuna da yansımıştır. Bebeğin babasının paylaştığı bilgilere göre astım hastası olan Arin bebeğin ilaçlarının verilmesi ve tedavisinin sürdürülmesi ile ilgili problemler aylardır sürmektedir.

Cezaevlerinde yaşanan sağlık hakkı ihlallerinin ortadan kaldırılması konusunda çalışmalar yürüten sendikamız Arin Bebeğin durumunu da yakından takip etmektedir.

Bir bebeğin sağlık hakkının engellendiği ve yaşam hakkının tehdit edildiği bu durumun ortadan kalkması için gerekli mercilerle (Adalet Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Çalışma, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı) yazışmalar yapılmış olup Arin Bebeğin sağlığına kavuşmasının önündeki engellerin ortadan kaldırılması için gerekli çalışmaları yürüteceğimizi kamuoyuna saygı ile duyururuz.

 

 

MERKEZ YÖNETİM KURULU

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]