Uzunköprü Halkalı seferini yapan yolcu treninin Çorlu’da ray altında meydana gelen göçük nedeniyle yapmış olduğu kazada 24 insan yaşamını yitirirken, 318 kişi de yaralanmıştır. Yaşamını yitirenlerin ailelerine ve yakınlarına başsağlığı, yaralılara da acil şifalar diliyoruz.

Kamu hizmetlerini taşeronlaştırmanın yine vahim bir sonucu ile karşı karşıyayız. Kazanın meydana geldiği hatta maliyetten kaçarak kar elde etmek için hiçbir altyapı değişikliği olmadan, dolguyla yükseltilmiş alana ray hattı yapılmıştır. Bu yanlışın sonucu olarak ray hattının yağışlar nedeniyle altının boşalması sonucu yaşanan bu kazanın/katliamın sorumlusu altyapı hizmetlerini yandaş şirketlere peşkeş çeken, yol bekçiliğini kaldıran, teknik gereklilikleri ve şartnameleri gereği gibi kontrol etmeyen Ulaştırma Bakanlığıdır.

Bugün Soma’da katliam davasını halktan kaçırmaya çalışanların, Çorlu’da yaşanan katliamın da trafik kazası, kader ya da fıtrat diyerek görmezden gelmelerine izin vermeyeceğiz.

İnsan hayatı her şeyden kıymetlidir. İnsan hayatı söz konusu ise maliyet hesabı yapılamaz. Sorumluların hesap vermesi için mücadele edeceğiz.

 

Merkez Yönetim Kurulu

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]