İstanbul Şubelerimiz KESK’li Tutsaklar ve Tutuklu Üyemiz Narin Duru İçin Gerçek Adalet İstedi

Facebook
Twitter
WhatsApp

İstanbul Şubelerimiz 6 ayı aşkın süredir tutuklu bulunan Bakırköy Şube üyemiz Narin Duru için İstanbul Adalet Sarayı önünde basın açıklaması yaptı. Şubelerimiz adına ortak açıklamayı Anadolu Şube Eş Başkanımız Erdal Güzel yaptı.

Güzel, “OHAL ile birlikte en sonuncusu geçtiğimiz hafta yayınlanan KHK zulmüyle, yaşamımızın her alanında adeta hapishaneler kurulmuş durumda. Tam da baskıcı gerici iktidarların hayal ettiği bir sömürü düzeninin içindeyiz. Yıllardır verdiğimiz onurlu yaşam mücadelesine rağmen her gün bir kadının öldürüldüğü, çocuk istismarının önüne geçilemez düzeye gelindiği, iş kazaları yani cinayetlerinin normalleştiği, iş güvencesinin hayal olduğu, doğamızın harap edildiği, emek barış ve demokrasi mücadelesi veren herkesin çok basit gerekçelerle tutuklandığı, demokratik kurumların kapatıldığı ya da kayyum atandığı ve adaletin derin bir şekilde sorgulanır hale geldiği cehennem gibi sabahlara uyanmak adeta kanıksanır oldu. Hal böyle iken yetkililerce yasal ve fiili düzenlemelerden bilinçli bir şekilde kaçınıldığı gibi,  özgür ve eşit bir yaşam uğruna bu cehennem tablosunun sona ermesi için mücadele edenler ise suçlu gibi baskılara, gözaltılara ve tutuklamalara maruz kalıyor. Sendikamızın verdiği bu mücadelede yerini alan, onurlu yaşamından taviz vermeyen nice sendika üyemiz gibi Narin Duru da Şubat ayında bir gece yarısı evi basılarak gözaltına alınmış ve tutuklanmıştır. Haksız ve hukuksuz bir şekilde KHK ile görevinden ihraç edildikten sonra, bir de 6 ayı aşan bir süredir tutuklu bulunan Narin Duru şahsında,  emek barış ve demokrasi mücadelesi veren ve tutuklu bulunan tüm arkadaşlarımız için bugün bu “Adalet Sarayının” önündeyiz. Evet adalet arıyoruz ama biliyoruz ki adalet saraylarda değil emekçi halkın vicdanında ve gerçek, eşitlikçi hukuk işleyişindedir. Biz yaşamı üretenler olarak, isterdik ki bu adliyede şu anda sağlık emekçilerini görevi başında katledenler,  iş cinayetlerini işleyenler ve çocukları istismar edenler yargılansın.  Bizleri açlığa mahkum eden hırsızlar, doğayı ve içindeki tüm canlıların yaşam hakkını gasp edenler yargılansın. Coğrafyamızı kan gölüne çeviren savaş simsarları yargılansın. Maalesef gerçek bu değil.  Bu sebeple talebimizi yineliyoruz: Gerçek adalet istiyoruz.  Narin Duru ve onurlu mücadele verdiği sırada tutuklanan tüm dostlarımızın serbest bırakılmasını istiyoruz” diye konuştu.

Ücretsiz, nitelikli, ulaşılabilir, anadilinde ve eşit sağlık hakkı için barış ve demokrasi mücadelemizden asla taviz vermeyeceklerini vurgulayan Güzel, “Baskılara boyun eğmeyeceğiz ve adalet arayışımızdan asla vazgeçmeyeceğiz. Sömürüye karşı emeği,  ölüme karşı yaşamı ve esarete karşı özgürlüğü savunmaya devam edeceğiz. Ta ki bu zulüm ve sömürü son bulana dek” dedi.

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]