“Türkiye’de Sosyal Hizmetlerde Dönüşüm” Çalıştayımızın Sonuçlarını Açıkladık

Facebook
Twitter
WhatsApp

2-3 Haziran 2018 tarihlerinde Ankara’da gerçekleştirdiğimiz “Türkiye’de Sosyal Hizmetlerde Dönüşüm” çalıştayımızın sonuçlarını basın ile paylaştık. Genel merkezimizde düzenlediğimiz basın toplantısında çalıştay sonuçlarını MYK adına Eş Genel Başkanımız İbrahim Kara açıkladı.

Kara, sendikamızın örgütlü olduğu işkollarından biri olan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın sosyal hizmetlerin planlandığı ve sunulduğu, sosyal hizmetlerden sorumlu temel kurum olduğunun altını çizerek başladığı konuşmasına şöyle devam etti: “2-3 Haziran 2018 tarihlerinde “Türkiye’de Sosyal Hizmetlerde Dönüşüm” başlığı ile iki günlük bir çalıştay gerçekleştirerek, Türkiye’nin dört bir yanından gelen sosyal hizmet emekçileri ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı hizmetlerini, hizmetlerdeki dönüşüm sürecini ve elbette ki sosyal hizmetlerde çalışan emekçilerin sorunlarını ve taleplerini değerlendirdik. Çalıştayın sonuçları sendikamız tarafından kitaplaştırılarak çalıştay tartışmaları ve sonuçları detaylı olarak paylaşılacaktır. Ayrıca çalıştayda tespit edilen sorunlar ve çözüm önerileri Bakanlık yetkilileri ile de paylaşılacaktır. Bugün bu açıklamamızda çalıştayda ortaya çıkan sonuçları en özet hali ile kamuoyu ile paylaşmayı hedeflemekteyiz.”

Çalıştay öncesinde Bakanlıkta çalışan sosyal hizmet emekçilerinin sorunlarını tespit etmek amacı ile bir anket çalışması gerçekleştirdiklerini belirten Kara, “Anket çalışmasının sonuçları, sosyal hizmet emekçilerinin karşı karşıya olduğu sorunları bir kez daha ortaya sermiş, yıllardır mücadele ettiğimiz taleplerin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha göstermiştir” dedi.

Çalıştay içeriği ve sonuçları ile detaylar hakkında bilgi veren Kara, çalıştay atölyelerinin sonuçlarını da açıkladı. Türkiyede Sosyal Hizmetlerde Dönüşüm Çalıştayı Raporu

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]