14 Haziran 2018 tarihinde Suruç’ta gerçekleşen silahlı saldırıda 4 yurttaşımız yaşamını yitirirken, 9 yurttaşımız da çeşitli yerlerinden yaralanmıştır. Yaşamını yitirenlerin ailelerine ve yakınlarına başsağlığı dilerken, yaralıların da kısa sürede sağlıklarına kavuşmasını umut ediyoruz.

24 Haziran 2018 tarihinde adil ve demokratik ortamda yapılmasını beklediğimiz seçimlerin çatışma zemini haline getirilmeye çalışıldığını görmek bizleri kaygılandırmaktadır.

Sağlık ve sosyal hizmet emekçilerini ayrıca kaygılandıran bir husus da insanların kendilerini güvende hissetmelerini sağlayan mekanların başında gelen hastanelerin içerisinde saldırının devam edebiliyor olması ve yaralılardan ikisinin tedavi gördüğü hastanede öldürüldüğü iddiasıdır ki, ülkeyi yönetenlerin bu iddiayı ivedilikle aydınlığa kavuşturması gerekmektedir.

Yine tarafımıza ulaşan bilgilere göre hastane içerisinde devam eden saldırı nedeniyle sağlık çalışanları görevlerini yapmakta zorlandıkları gibi yaralıların katledilmesine tanıklık etmişlerdir. Yine tarafımıza gelen bilgilere göre 112 ambulansının görevini yapmasının engellenmesi de hasta nakillerinin gecikmesine neden olmuştur.

Sağlık Bakanlığı ve Şanlıurfa Valiliği gerçeği ortaya çıkarmak ve hastanenin güvenliğini sağlamakla yükümlüdür. Oysa Sağlık Bakanlığı ve Şanlıurfa Valiliği bu yükümlülükleri yerine getirmek yerine gerçeği örten açıklamalarda bulunmuşlar, hastane güvenliğini sağlamayarak da hem yaralıların hem de sağlık çalışanlarının saldırıya uğramalarına neden olmuşlardır.

Yaşananları yerinde tespit etmek ve saldırıya uğrayan sağlık çalışanları ile dayanışma içinde olmak için 17 Haziran 2018 günü MYK Üyemiz Selma Atabey’in de içerisinde olduğu emek ve meslek örgütü temsilcilerinin ilçeye girişi engellenmesi bizleri daha da kaygılandırmıştır.

Bir bütün olarak yaşananların yanı sıra hastane içerisinde de devam eden bu dehşet verici saldırıların sorumluları hakkında yasal işlemlerin bir an önce başlatılması ve yaşanan olayın bir an önce açıklığa kavuşturulmasını bekliyoruz.

Bu zor koşullarda ve her türlü saldırıya rağmen görevlerini özveri ile yapmaya çalışan sağlık emekçilerine de geçmiş olsun diyor ve dayanışma duygularımızı iletiyoruz.

Merkez Yönetim Kurulu

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]