İstanbul Şişli Şubemizin de bileşeni olduğu Şişli Etfal Dayanışması, Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin bölünerek taşınma kararına karşı bugün hastane önünde “Hastanemize Sahip Çıkıyoruz” eylemi yaptı. Çevre esnaf, sağlık çalışanları, siyasi partiler, dernekler, sendikalar ve sivil toplum kuruluşlarının destek verdiği eyleme Eş Genel Başkanımız Gönül Erden de katıldı.

Eylemde konuşma yapan Eş Genel Başkanımız Gönül Erden ve İTO Başkanı Pınar Saik, sağlığa ulaşımda gelinen hak kayıplarına değinerek, Şişli Etfal Hastanesi’nin taşınmasının Şişli halkının özel hastanelere mahkum edilmesi anlamına geldiğinin altını çizdiler.

Eş Genel Başkanımız Erden, hastane kapatma ve taşımalarının sermayeye yeni rant alanları açma çabası olduğunu vurgulayarak, “Şişli Etfal’in taşınma kararı alınırken hiç kimseye danışılmamıştır. Ne sağlık emekçilerine, ne hizmet alan hastalara, ne Şişli halkına, ne de emekçilerin örgütü olan sendika ve odalara danışılmamıştır. Bu karar sağlık emekçilerinin emek sömürüsünü derinleştirecek ve var olan sorunları daha da artıracaktır. Hastaların ise mağduriyeti anlamına gelecektir. Şişli Etfal taşınmamalı, yerinde yapılandırmaya gidilmelidir” diye konuştu.

Şişli Etfal Dayanışması adına ortak açıklamayı ise babası hastanede yatarak tedavi gören, hasta yakını Murat Yıldırım okudu.  Yıldırım, 119 yıllık köklü bir geleneğe sahip, nitelikli sağlık hizmeti, eğitimi veren kurumun yok edilmesinin halkın sağlığa ulaşımı önünde ciddi ve geri dönülmez sonuçlara sebep olacağını söyledi. Yıldırım sözlerine şöyle devam etti: “Bugün burada bu basın açıklamasıyla birlikte bir kampanya başlatıyoruz. Hep birlikte, mahallelerimizde, sokaklarımızda, pazarlarımızda, kahvelerimizde, işyerlerimizde ellerimizde imza föylerimiz, broşürlerimizle olacağız. Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden yararlanan tüm yurttaşlarımızı hastanemizin kapatılmaması için imza vermeye, bu kampanyayı desteklemeye ve sahiplenmeye çağırıyoruz. Şişli Etfal Şişli’ye gerekli, bölünerek taşınmasın ve kapatılmasın.” İst. Şişli hastanemize sahip çıkıyoruz basın açıklaması metni

 

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]