Mardin Şubemiz 12-13 Mayıs 2018 tarihlerinde 20 kişinin katılımı ile Savur Aynkasre Sosyal Tesisleri’nde iki günlük eğitim kampı düzenledi.

MYK Üyemiz Fikret Çalağan’ın da katıldığı eğitimin ilk günü “Emek hareketinin tarihi ve geçmişten bu güne faşizm ortamında yürüttüğü mücadele” oturumu ile başladı. İkinci oturumda “İşçi sağlığı ve güvenliği hizmetleri ile çalışan sağlığı/güvenliği” başlığında sunumlar yapıldı. “Sağlık alanında intiharlar” tartışması olgular üzerinde grup çalışması şeklinde yapıldı. Yine bu oturumda işkolumuzda yaşanan mobbing ve mobbinge yaklaşım ele alındı.  İlk günün son oturumunda ise SES 20. yıl belgeseli izlendikten sonra Kurucu Genel Başkanımız Veysi Ülgen’le KESK ve SES tarihi ile memur sendikalaşma süreci üzerine söyleşi gerçekleştirildi.

Eğitimin ikinci günü toplumsal cinsiyet konusu tartışmalarıyla başladı. Ardından Mardin ASP’nin çalışma şekli anlatılıp, sosyal hizmet emekçilerinin yaşadığı sorunlar aktarıldı. Şehir hastaneleri ve SES örgütlenme biçiminin ayrıntılarıyla ele alındığı eğitim kampında, Mardin Şubemizin kısa dönem örgütlenme program taslağı oluşturuldu.

İki gün süren eğitim kampı ile SES Sendika Okulu’na katılan üyelerimizin çabasıyla kurulan Mardin Şube Eğitim Komisyonu’nun aktifleşmesi sağlanırken, hazırlanan program ile işyeri eğitim çalışmalarının yaygınlaştırılması hedeflenmiştir.

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]