Adıyaman: Kreş Ebeveyn ve Çocuk Hakkıdır! Her İş Yerine Kreş!

Facebook
Twitter
WhatsApp

KESK Adıyaman Şubeler Platformu, bugün şube binamızda KESK tarafından başlatılan ve 12 Haziran 2018 tarihine kadar devam edecek olan “Kreş Ebeveyn ve Çocuk Hakkıdır! Her İş Yerine Kreş” kampanyası hakkında basın toplantısı düzenledi.

Şubeler Platformu adına ortak açıklamayı yapan Adıyaman Şube Eş Başkanımız Fatma Unutmaz, geçmişten bugüne kamusal bir hak olan, aynı zamanda yıllardır temel toplu sözleşme başlıklarımızdan olan kreş talebinin takipçisi olduklarını ve çocuk bakımının hem erkeklerin hem de kadınların eşit olarak sorumluluk almasıyla çözüleceğinin altını çizdi.

Sosyal devletin bir yükümlülüğü olarak iş yerlerinde kreşlerin açılmasının, demokratik, nitelikli ve ücretsiz hizmetin verilmesinin çocuk bakım sorununa kamusal bir çözüm bulunması anlamına geldiğine dikkat çeken Unutmaz, sözlerine şöyle devam etti: “Bu yolla ebeveynler ortak sorumluluk alacak; çocuklar özgür ve demokratik bir toplumda büyüyecektir. Kampanyamız doğum izni yerine dönüşümsüz ebeveyn izni, ücretsiz, anadilinde, nitelikli, 7/24 açık, ulaşılabilir kreşleri ve tam zamanlı, güvenceli ve sürekli işlerde kadınların istihdam edilmesini savunmaktadır.”

 

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]