Sağlık, emek ve meslek örgütleri temsilcileri şehir hastaneleri ile başlattıkları program çerçevesinde Adana Şehir Hastanesi’nde inceleme yaptı.

15 Mart günü Eş Genel Başkanımız İbrahim Kara, TTB Merkez Konsey üyesi Yaşar Ulutaş, Dev Sağlık-İş Sendikası Merkez Örgütlenme Uzmanı  Ethem Akdoğan, Adana Ebeler Derneği temsilcisi Halide İnci, Adana Sosyal Hizmet Uzmanları temsilcisi Belgin Işık, Adana Şube Eş Başkanımız Muzaffer Yüksel ve şube yönetim kurulu üyelerimizin  katılımı ile Adana Şehir Hastanesi’nde gün boyu hastanenin tüm bölümleri gezilerek, işyeri temsilcilerimizin, üyelerimizin, sağlık emekçilerinin ve yetkililerin görüşleri alındı.

TTB Merkez Konsey Üyesi Yaşar Ulutaş ve Adana Şube Eş Başkanımız  Muzaffer Yüksel, Mersin Şehir Hastanesi ve Adana Şehir Hastanesi hakkında bilgi verdiler. Eş Genel Başkanımız  İbrahim Kara merkezi çalışmalar hakkında bilgi verirken, karşılıklı olarak başta örgütlenme olmak üzere sendikal konular görüşüldü.

16 Mart günü ise Eş Genel Başkanımız İbrahim Kara, Adana Şube Eş Başkanımız  Muzaffer Yüksel, Adana Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Hilal ve Dev Sağlık-İş Sendikası Örgütleme Uzmanı Ethem Akdoğan’la birlikte Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi işyeri temsilcilik odasında üyelerimiz ve çalışanlarla sendikalar çalışmalar hakkında  toplantı yapıldı.

Aynı gün Adana Eczacı Odası’nda demokratik kitle örgütü temsilcileriyle gerçekleştirilen toplantıya,  Eş Genel Başkanımız İbrahim Kara, TTB Merkez Konseyi Sekreteri Sezai Berber, TTB Merkez Konsey Üyesi Yaşar Ulutaş ile birlikte CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, EMEP, HDP, ÖDP, CHP, Halkevleri, İnşaat Mühendisleri Odası temsilcileri, önceki dönem şube başkanlarımızdan Ali Dinigüzel, sendikacı Güven Boğa, TTB Merkez Konsey eski üyesi İsmail Bulca,  Anadolu-Der Başkanı Ahmet Pekyen, Emekli Dayanışma Sendikası şube başkanı, Seyhan ve Yüreğir’den mahalli muhtar temsilcileri, SES ve Dev Sağlık-İş üyeleri katıldı.

Ulutaş ve Yüksel, Adana Şehir Hastanesi izlenimlerini toplantıya katılanlarla paylaştılar: “Hastane çok uzak ve ulaşım zor. İnsanlar acil hastalarını  yakın olan özel sağlık işletmelerine götürüyorlar bu da masrafa neden oluyor. Hastanenin büyüklüğünden dolayı bölümler bulunamıyor. Genel eğilim; yıkılan Adana Karşıyaka Devlet Hastanesi’nin tekrar yapılması, kapatılan TOKİ Numune Araştırma ve Eğitim Hastanesi’nin, Adana Çocuk Hastanesi’nin ve Kadın Doğum Hastanesi’nin tam teşekküllü olarak devam etmesi ve hastanelerin kapatılmaması yönünde. USG film gibi sonuçlar çok geç alınıyor. “Şehir hastanelerini kim, hangi organ denetliyor, hastane özel mi, muhatap bulamıyoruz, ekip bozulmuş. Yıllık kirası ne kadar, gideri nedir, hastane kimin,  bizim şikayetlerimizi kim dinleyecek” gibi soruların yanıtları yok. Katkı katılım payı ödemek istemiyoruz, tedavide para olmamalı,  günlerce hastanelere git gel yapmak istemiyoruz, tedavimiz aynı gün bitmeli.  Yakınımızda bulunan sağlık merkezleri bizim derdimize derman olmalı. Özetlemek gerekirse şehir hastanesinden hizmet alanlar da, hastanede hizmet sunanlar da, hocalar da memnun değil. Çözüm hizmet alanlarla hizmet sunanların ortak mücadelesinde.

Eş Genel Başkanımız İbrahim Kara ise çalışmaların başlangıç olduğunu vurgulayarak, şehir hastanelerindeki sorunlar ve çözümleri üzerine etkinlikler ve eylemlerin devam edeceğini söyledi.

 

 

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]