Mersin Kadın Platformu, 8 Mart etkinlikleri çerçevesinde 3 Mart 2018 tarihinde Özgür Çocuk Parkı’nda bir etkinlik düzenledi.

Etkinlikte konuşan Günebakan Kadın Derneğinden Zübeyde Akpınar, kadın düşmanı politikalara karşı, toplumsal cinsiyet eşitliğini, laik ve demokratik bir düzeni, barış içinde bir arada yaşamı kadınların kararlı mücadelesinin kuracağını belirterek, şöyle konuştu:  “Bugün buradan bir çağrı yapmak istiyoruz; devlet ve iktidarı elinde bulunduran AKP hükümeti kadınlara, çocuklara ve LGBTİ+’lere yönelik sorumluklarını derhal yerine getirmelidir. Çünkü kadınlar, çocuklar ve LGBTİ+’ler bu ülkenin anayasa ile belirlenmiş eşit yurttaşlarıdır. Ancak uygulamalarda erkekler kadar eşit olmadığımızı görüyoruz. Erkek şiddeti yasa tanımaksızın kadınlara ve çocuklara yönelik olarak artarak devam ediyor. Bu sebeple; iktidara geldiği günden bu yana kadınlara ve çocuklara yönelik olumsuz politikalarından dolayı dosyası kabarık olan AKP hükümeti, şiddet gören, tacize, tecavüze uğrayan, cinayete kurban giden, açlığa sefalete mahkûm edilen, özgürlükleri kısıtlanan, yaşam alanları daraltılan, eve hapsedilmek istenen kadınlara hesap vermelidir. İstanbul sözleşmesi gibi altında imzasının bulunduğu uluslararası sözleşmelerin gereğini yerine getirmelidir. Kadınların durumunu iyileştiren, onu sadece anne olarak ve aile içinde görmeyen bir Kadın Bakanlığı kurulmasını istiyoruz. Yaşasın Örgütlü Mücadelemiz! Yaşasın Kadın Dayanışması! Yaşasın Kadınların Uluslararası Birlik Ve Mücadele Günü! Yaşasın 8 Mart! Kadın Yaşam Özgürlük! Jin Jiyan Azadi!

Açıklamanın ardından Aka-Der Erbane Topluluğu ve Günyüzü Korosu müzik dinletisi gerçekleştirdi.  Etkinlik serbest kürsü ile sona erdi.​

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]