Düzce Atatürk Devlet Hastanesi’nde Yaşanan Elektrik Kesintisi Kabul Edilemez

Facebook
Twitter
WhatsApp

Düzce Temsilciliğimiz, 06 Mart Salı akşamı 21.30 sularında Düzce Atatürk Devlet Hastanesi’nde yaşanan yaklaşık iki saatlik elektrik kesintisi ve jeneratörün devreye girmemesi ile ilgili olarak 7 Mart 2018 tarihinde temsilcilik binasında açıklama yaptı.

Açıklamayı yapan Düzce Temsilcilik Başkanımız Bülent Türkmen, bu durumun kabul edilemez olduğunun altını çizerek, konuşmasına şöyle devam etti: “Hastanemizi denetime tabi olmayan TOKİ tarafından yapılmasının nelere malolduğu, hastane ve sağlık kurumlarının Sağlık Bakanlığınca planlanıp yaptırılması, denetlenmesi gerekliliği ortaya çıkmıştır. 21. yüzyılda böyle bir durum asla kabul edilemez. Yaklaşık bir yıldır hizmet vermeye başlayan hastanenin yer seçimini yapanlar, inşaata izin verenler, inşaatı yapan firma, yapı denetimci, teslim ve kabulünü yapanlar ve diğer tüm ihmali olanlar için gerek adli gerekse idari soruşturma ivedilikle yapılmalıdır. Hastanede görevli olan sağlık emekçisi arkadaşlarımızın, hasta ve yakınlarının yaşadığı travmanın şiddeti, büyüklüğü ölçülemez. Bu durumu yaşayan arkadaşlarımızın, hasta ve yakınlarının yaşadığı olumsuzluğun hesabı mutlaka verilmelidir. Görülmüştür ki, gerekli diğer tedbirler de alınmamış, karanlıkta hasta nakillerini sağlayacak aydınlatılma yapılmamıştır. Elektrik kesintisi ile ilgili Sağlık Müdürlüğü’ne sunduğumuz yazımızla uyarıda bulunmuştuk. Görülüyor ki kamu kurumlarında, liyakat gözetilmeden yapılan atamalar kurumları içler acısı hale getirmiştir. Yıllardan beri vurguladığımız kamuda liyakatın önemi bir kez daha ortaya çıkmıştır. Mimari ve mühendisliğe aykırı kötü yapıları teslim almayan, kamu ve halkın yararını gözeten, Yapı Yol-Sen Temsilcisi arkadaşımız Alev Şahin işinden atılmış ve yaşadığı haksızlığı alanlarda dile getirmeye çalışmaktadır. Savcıları da göreve davet ediyoruz. Hastanenin bodrumundan zemine hala su sızmakta, tavanlarında damlamalar oluşmaktadır. Zaten tarım arazisi olan bu yere hastane yapılamayacağı ortada iken yer seçimi konusunda ihmali ya da kastı bulunanların ve başlangıcından bugüne kadar görevini gereği gibi yapmayan, görevini ihmal edenleri soruşturmaları, gerekli inceleme ve araştırma yapmaları hususunda gereği yapılmalıdır. Bakanlık yetkililerine de çağrıda bulunuyoruz. Görevlerini ihmal ve yerine getirmemeleri hususlarını acilen teftiş kurulu aracılığıyla denetleme yapılmalıdır. Bir an önce kamuda sözleşmeli statüden vazgeçilmeli, tarafsız görevde yükselme sınavlarıyla liyakate göre atamaya geçilmelidir.”

Sağlık ve sosyal hizmet alanında faaliyet gösteren bir sendika olarak her zaman ücretsiz, ulaşılabilir ve nitelikli bir sağlık hizmeti için; halkın sağlık sorunlarını, sağlık emekçilerinin çalışma şartlarını dile getirmeye devam edeceklerine vurgu yapan Türkmen,  “Sağlık Emekçisi arkadaşlarımıza, hasta ve yakınlarına geçmiş olsun dileklerimizi iletirken, İlimizin böyle sağlık skandalıyla anılmamasını temenni ediyoruz” dedi.

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]